AK Parti Genel Başkan Vekili ve Başbakan Binali Yıldırım Yalova'ya müjdelerle geldi. Başbakan Yıldırım 400 Yataklı Devlet Hastanesi'nin, Yalova-Armutlu yolunun ve Çevre Yolunun 2018 yılında tamamlanacağı müjdesini verdi.
AK Parti Yalova Teşkilatı 6. Merkez İlçe Kongresi 90. Yıl Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. Bin kişinin üzerinde bir kalabalığın hazır bulunduğu kongreye Başbakan Binali Yıldırım da katıldı. Salona alkışlar arasında giren Başbakan Yıldırım vatandaşları selamlayarak karanfil attı. Kongreye Başbakan Binali Yıldırım'ın yanısıra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, AK Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel, AK Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, Yalova eski milletvekilleri, ilçe ve belde belediye başkanları ile parti yöneticileri, delegeler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kongre AK Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak ve AK Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel'in selamlama konuşmaları ile başladı. Kongrede AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu da salondakilere hitap etti.
Başbakan Binali Yıldırım ise Yalova'da olmaktan gurur duyduğunu kendisini de bir Yalovalı olduğunu söyleyerek sözlerine başladı. Başbakan konuşmasında Yalova'ya müjdeler de verdi. Yalova'da 2018 yılının bir çok yatırımın hayata geçeceği bir yıl olacağına vurgu yapan Başbakan Yıldırım,"Yalova'nın benim için özel bir yeri var. Ben de Yalovalıyım. İstanbul Büyükşehir Belediyesinde sayın Cumhurbaşkanımızın belediye başkanlığı yaptığı o dönemde bende onunla birlikte Yalova'ya bir çok hizmeti sunduk. İktidarımız döneminde de Yalova bir çok hizmete kavuştu. Biz laf üstüne laf koyan değil, taş üstüne taş koyan partiyiz. Bakın Yalova-Armutlu arasındaki yol 2018 yılında tamamlanacak. Şu anda %75'i bitti. %25'lik bölümü de kısa sürede tamamlanacak. Yalova'ya 400 yataklı bir hastane daha kazandıracağız. Yalova ulaşımı açısından büyük önemi olan Çevre Yolunun kamulaştırma çalışmalarına da başlıyoruz. Bu kamulaştırmalar tamamlanır tamamlanmaz Çevre Yolunu da bitireceğiz. Gebze'den başlayan Osmangazi Köprüsünden geçip Samanlı Tünelini aşan Gebze-Orhangazi İzmir Otobanı da 2019 yılında bitirilecek. Yani Yalova'dan araca binen bir kardeşim 2 saatte İzmir'e ulaşacak" dedi.
Yalova'nın yapılan hizmetlere karşılığını sandıkta veren bir il olduğunu belirten Başbakan Binali Yıldırım, "Yalova AK Parti'ye 1 Kasım 2015  seçimlerinde %50'nin üstünde oy verdi. 16 Nisan 2017 Cumhurbaşkanlık Sistemi Referandumunda da %50'nin üstünde oy aldık Yalova'dan Yani Yalova aldığı hizmetin kadrini bildiğini ve bunun karşılığını verdiğini gösterdi. Ama bundan sonra çıtayı biraz yükseltmeliyiz. Zira 2019'da önümüzde önemli 2 seçim var.  2019 yılının Mart ayında yerel seçimi gerçekleştireceğiz. Burada Yalova Belediyesi başta olmak üzere kaybedilen tüm belediyeleri alacağız. Yalova'nın genelini AK Belediyecilik şemsiyesi altında bir çok hizmet ve yatırımla buluşturacağız. Ardından Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimleri var. Burada da %50'nin üstünde bir oy almalıyız. Bunu yapmak için durmadan çalışmalıyız. Yalova'nın her ilçe, belde, köy ve sokağını tek tek gezecek, sıkmadık el, hizmetlerimizi anlatmadığımız vatandaş bırakmayacağız" diye konuştu.
"Terörist bir devlete müsaade etmeyeceğiz"
Başbakan Yıldırım konuşmasında ülke meselelerine de değindi. AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, "Ülkemizin güneyinde, Suriye ve Irak hudutlarımızda bir şer kuşağı oluşturulmaya çalışılıyor. Bu projeyi yapanları biliyoruz. Ama milletimiz rahat olsun. Bizim kardeşliğimizi, birliğimizi, beraberliğimizi bozmaya çalışanlar şunu iyi bilsin, orada bir terör devleti kurulmasına bu millet asla müsaade etmeyecek." dedi.

"AK Parti'ye tuzaklar, kumpaslar kuruldu"

Yıldırım, AK Parti Yalova 6. Olağan Merkez İlçe Kongresi'nde yaptığı konuşmada, 14 Ağustos 2001'te hizmet aşkıyla yola çıktıklarını ve 16 yılı geride bıraktıklarını hatırlattı. Daha nice yıllarda millete hizmet vermeyi dileyen Yıldırım, AK Parti ile Türkiye'nin bambaşka bir Türkiye olduğunu ifade etti.

Ülkede birlik, beraberlik, kardeşliğin daha da güçlendiğini, refahın arttığını vurgulayan Yıldırım, "Bir Türkiye'ye üç Türkiye kattık. Türkiye'nin bütün yolları açıldı, genişledi. Tabii biz bunları yaparken rahatsız olanlar da olmadı değil. İlk günden bu tarafa hiç boş durmadılar. AK Parti'ye karşı ne kumpaslar, ne tuzaklar kurmaya çalıştılar. Bunların hepsini sizler iyi hatırlıyorsunuz. Hamdolsun ki bütün bu tuzaklar, başarısız oldu, milletimizin AK Parti'ye verdiği destek sayesinde bütün zorlukların üstesinden geldik." diye konuştu.

"Büyük felaketin ilk şahitleri olduk"

Başbakan Yıldırım, Marmara Depremi sırasında Yalova'da neler yaşandığını kendisinin de çok iyi hatırladığını dile getirdi. O dönemde kendisinin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul Deniz Otobüsleri'nde genel müdür olduğunu belirten Yıldırım, o gece depremin hasarıyla ilgili en önemli ve ilk bilgiyi Yalova'da, Çınarcık'ta, Armutlu'da bağlı olan deniz otobüsleriyle irtibat kurarak aldıklarını vurguladı.

Felaketin ne kadar büyük bir boyutta olduğunu bu şekilde öğrendiklerini kaydeden Yıldırım, şöyle devam etti:

"Çünkü başka bir iletişim yoktu. Bütün iletişim çökmüş, bütün yollar kapanmış, felaketin büyüklüğünü maalesef o gün kimse tam olarak göremedi. Hele hele Ankara'dakiler, ülkeyi yönetenler, deprem hakkında iki gün sonra bilgi sahibi oldular. Depremin büyüklüğünü, iki gün sonra anlayabildiler. O gecenin sabahında bütün seferleri iptal ederek Cumhurbaşkanımızla o dönem Büyükşehir Belediye Başkanımızla beraber yola çıktık ve ilk olarak Yalova'ya geldik, Yalova'da o büyük felaketin ilk şahitleri olduk. O gün Yalova ile İstanbul Yenikapı arasında adeta bir deniz köprüsü kurarak, 2 bin 500 yaralıyı İstanbul'a taşıdık."

Yıldırım, Türkiye'nin o zor günlerden bugünlere geldiğini, şimdi Yalova'nın yapılmayan yolunun kalmadığını vurguladı. Yalova'nın İstanbul ile birleştiğinin altını çizen Yıldırım, "Yalova'dan Osmangazi Köprüsü'nden geçip, havaalanına gitmek yarım saatin altına düştü. İstanbul'da bile yarım saatte havaalanına gitme imkanı yok. İşte Yalova, hem deniz yoluyla hem köprüsüyle hem kara ulaşımıyla sadece İstanbul'a değil, Ankara'ya da Bursa'ya da Ege'ye de Türkiye'nin her tarafına da ulaşılabilir, erişilebilir bir şehrimiz haline geldi." dedi.

Kendisinin de Armutlu'da evi olduğunu belirten Yıldırım, gelecekte buradaki evinde kalabilmeyi diledi.

"Haddini aşanlar oluyor"

Binali Yıldırım, daha önceki açıklamalarında, "Düşmanlarımızı azaltacağız, dostlarımızı artıracağız." dediğini de hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Bunu da yapıyoruz Ama bazen haddini aşanlar oluyor. Ülkemizin itibarına, egemenlik haklarına saldırı nereden gelirse gelsin misliyle karşılığını bulur. Bugüne kadar ne dedik, 'Diklenmeyeceğiz ama dik duracağız.' Ülkemizin onurunu, ülkemizin itibarını korumak için gereken neyse yapacağız. Ülkemizin güneyinde Suriye ve Irak hudutlarımızda bir şer kuşağı oluşturulmaya çalışılıyor. Bu projeyi yapanları biliyoruz ama milletimiz rahat olsun, bizim kardeşliğimizi, birliğimizi, beraberliğimizi bozmaya çalışanlar şunu iyi bilsin, orada bir terör devleti kurulmasına bu millet asla müsade etmeyecek. Hedefimiz ve amacımız, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak, milletimizi bu güzel ülkemizi dünyanın parmakla gösterilen ülkeleri arasına sokmak. 15 yıldır bunu yapıyoruz. Yolları böldük hayatları birleştirdik, yolları böldük doğuyu batıyı, ülkeyi birleştirdik. Yolları böldük gönülleri birleştirdik. Yolları böleriz ama herkes şunu iyi bilsin, Türkiye'yi böldürmeyiz."

"Darbenin arkasındakiler tek tek hesap veriyor"

Yıldırım, 15 Temmuz gecesi 80 milyon vatandaşın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısıyla meydanlara indiğini, o gece halkın gücünün, Hakk'ın gücünün, tankın gücüne galip geldiğini hatırlattı. O gece bütün milletin meydanlarda, "Bu bayrak inmez, bu ezanlar dinmez." dediğini vurgulayan Yıldırım, şunları söyledi:

"Şimdi o darbenin arkasındakiler tek tek hesap veriyor. Başlangıçta Türk yargısıyla mahkemelerle dalga geçtiler, tiyatro oynadılar ama ne yaparlarsa yapsınlar şimdi artık kararlar birer birer çıkıyor. Müebbet hapisler, ağırlaştırılmış müebbet hapisler bir bir geliyor. Bu darbenin arkasındaki alçak örgütün bütün mensupları birer birer hesabını verecek ve bütün failler ortaya çıkarılacak. Şehitlerimizin kanı asla yerde kalmayacaktır."

Editör: TE Bilişim