Yalova İnsan Hak ve Hürriyetleri Yardım Derneği (İHH) ve Yalova Gönüllü Sivil Toplum Kuruluşları’nın Suriye’ye yardım malzemesi taşıyan 16. Tır’ı yola çıktı
İHH Yalova Şubesi Başkanı Sabri Kan, Dörtyol’da bulunan Hacı Kemal Fidan Camii’nin önünde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Suriye’ye 16’ıncı yardım TIR’ını gönderdiklerini söyledi. Başkan Sabri Kan, 16’ıncı yardım Tır’ını Termal’de yatırım yapan Hisar Karadağ Group ve Retaj Thermal Hotel’in katkılarıyla Suriye’ye gönderdiklerini belirtti.
Tır’ın yola çıkmasından önce basın açıklamasında bulunuldu. Düzenlenen açıklamaya İHH Yalova Şubesi üyeleri, Yalova Gönüllü Sivil Toplum Kuruluşları üyeleri ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hilmi Uzun ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürü Hüseyin Çiçek de katıldı. Burada bir açıklamada bulunan Başkan Sabri Kan, “Onlar önce ülkelerinde fiili savaşı yaşadılar. Şimdi mülteci kamplarında açlık savaşı ile boğuşuyorlar. Maddi olanakları olmadan çocuklarını doyurmak zorundalar. Bizler Yalova’daki hayırseverler olarak yardımseverlerimizin desteği ile yardım malzemelerini o bölgeye ulaştırmaya çalışıyoruz. Hisar Karadağ Grubu’na çok teşekkür ediyoruz. Bu Tır onların desteği ile yola çıkıyor. Bu hayırsever şirkete çok teşekkür ediyoruz” dedi.
Kan, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:
“Bu ateş yanı başımızda. Ülkemizde de ateşle oynanıyor. Ülkemizin böyle bir duruma düşmesi durumunda daha kötü manzaralar ortaya çıkabilir. Rabbim böyle bir duruma bizi sokmasın. Yarım, Kızılay’ın desteği ile o bölgeye geçecek. Spekülatif söylemlerle bu yardımları farklı yöne çekmesinler.”
Yapılan açıklamanın ardından dualar okundu. 25 ton un yüklü Tır, Suriye’ye ulaştırmak üzere dualar eşliğinde yola çıktı.
Editör: TE Bilişim