Yalova'nın çeşitli yerlerinde gösteriler düzenleyen ve Yalovalıları farklı kültürlerle bir kez daha bir araya getiren TUFAG, tüm konuklarını mutlu bir şekilde yurtlarına yollamanın mutluluğunu yaşıyor. Yalovalıların bu yılda festivale olan ilgisinden büyük mutluluk duyan TUFAG Yönetim Kurulu Başkanı Cevdet Bekler, " 8 ülke ekibinin katıldığı Yalova Turizm Folklor Araştırma Geliştirme Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (TUFAG) 29. Uluslararası Halk Dansları Festivali'ni, kardeşlik ve barış içerisinde tamamlamış olmanın mutluluğu içerisindeyiz.
Festival kapsamında ilimize gelen ekipler Bulgaristan, Yunanistan, Makedonya, Endonezya, Sırbistan, Cezayir, K.K.T.C., Romanya düzenlenen kortejin ardından Gazipaşa Caddesi üzerinde bulunan Suwon Parkı’nda gösterilerini yaparak festivalin startını verdiler. Festivalimiz kapsamında Valimiz Sn. Selim Cebiroğlu ile Yalova Belediye Başkanı Sn. Vefa Salman'a tüm ekip liderleri ve otantik kostümleri ile nezaket ziyaretinde bulunduk. Yalova’nın ilçelerinde de gösteriler yapan ekipler halk danslarını Yalovalıların beğenilerine sundular. 27 Ağustos Perşembe günü ise  Barış Manço Amfi Tiyatro’da düzenlenen Uluslararası Altın Karanfil Halk Dansları Yarışması ve Otantik Kostüm Yarışmasına Yalovalıların yoğun ilgisi oldu. Festivalimizin kapanışı ise tüm konuk ekiplerin ve davetlilerin katıldığı Türk Gecesi ile yapıldı. Festivalimiz süresince destekleri esirgemeyen tüm şahıs, kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyoruz. Ayrıca böyle önemli ve kalabalık bir festivalde güvenliği eksiksiz sağlayan emniyet teşkilatına da teşekkür ediyoruz." dedi.
Koruköy'de Muhteşem Gece
29.TUFAG Uluslararası Halk Dansları Festivali kapsamında Cuma akşamı Koruköy'de sahne alan ekipler Koruköy halkının büyük ilgisi ile karşılandı. Misafir ekiplerin Koruköy Belediyesi tarafından ağırlanmasının ardından ekipler vatandaşlarla bol bol hatıra fotoğrafı çekildiler. Koruköy'de 8 ülke ekibinin sahne aldığı gösterilerin açılış konuşmasını Koruköy Belediye Başkanı Kamil Yaman yaptı. Gösteriler geç saate kadar sürdü. Başkan Yaman konuşmasında, "30 Ağustos Zafer Bayramı'nın yaklaştığı şu günlerde ülkemizde ve dünyada savaşların bitmesini ve tüm dünyada barışın egemen olmasını diliyorum. Bizim ilkemiz Büyük Atatürk'ün dediği gibi "Yurtta Sulh, Cihanda Sulh" ilkesidir. Tüm dünyanında bu ilke etrafında toplamasını temenni ediyorum. TUFAG kültürlerin kaynaşmasında çok önemli bir işlev görüyor, bu bakımdan kendilerine teşekkür ediyorum. Bugün burada 29.TUFAG Uluslararası Halk Dansları Festivali kapsamında konuk ekiplerin gösterilerini izleyeceğiz. Tüm günlerimizin bugün ki gibi festival tadında geçmesini diliyorum." dedi.
Özdilek ve Anteplioğlu Firmalarının katkısı ile Türk Kültürü Konuk Ekiplere Tanıtıldı
Koruköy'de gerçekleştirilen gösterilerden sonra Tatilpark Tesisleri'nde geçen ekiplere otantik müzik ve kıyafetlerle ülkemizin her yöresinden çeşitli yiyecek ve içecek ikramı yapıldı. Ayrıca Yalovamızın yemek kültüründe ismini duyuran Yalova Sütlüsü de konuklar tarafından büyük beğeni ile karşılandı.  Konuklar tarafından çok beğenilen Türk Gecesi kapsamında  hazırlanan yiyecek ve içeceklerin temininde derneğe yardımcı olan Yalova Özdilek AVM'ye ve İşletme Müdürü Sn. Serdar Temel ile Baklavacı Anteplioğlu firmasının sahibi Sn. Bahattin Battal'a Türk Gecesi kapsamında dernek adına TUFAG Yönetim Kurulu Başkanı Av.Cevdet Bekler teşekkür etti.  
Editör: TE Bilişim