Yalova Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Güney Kore Cumhuriyeti, Gyeongsangbuk-do Tarımsal Araştırma ve Yayım Servisi ile imzaladığı protokol çerçevesinde mantar, ginseng, bağ bahçe konularında ıslah ve tarımsal teknolojide işbirliğine gidiyor.
İşbirliği protokolü ile ilgili olarak Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü’nden yapılan açıklamada; “Dr. Park So-Deuk ve Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürümüz, Doç.Dr. Masum Burak tarafından ikili işbirliği protokolü imzalanmıştır. 2-23 Aralık 2013 tarihleri arasında Enstitümüz mantarcılık birim sorumlusu Mustafa Kemal Soylu Gyeongsangbuk-do Tarımsal Araştırma ve Yayım Servisini ziyaret etmiş ve birçok mantarın (Kulacık, enoki, kayın vb.) yetiştiriciliğinde kullanılan şişe kültürü ve otomasyon teknolojisini incelemiştir. Ülkemizde de bu sistemlerin yaygınlaşması için ortak çalışmalar yürütülecektir. Ayrıca bu protokolle kısa süreli karşılıklı personel değişimi de sağlanabilecektir” açıklamasında bulunuldu.
Enstitü Müdürü Dr.Yılmaz Boz da imzalanan protokolle iki enstitü arasında 5 yıl boyunca başta mantar, ginseng gibi konular olmak üzere bağ, meyve, sebze gibi birçok konuda tarımsal teknolojiyi geliştirecek ve ıslah çalışmalarında materyal değişimine olanak sağlayacak ortak projeler hazırlanabileceğini dile getirdi.
Nurten İLÇİN
Editör: TE Bilişim