Yalova Valisi Selim Cebiroğlu Yalova Sivaslılar Derneği'ni ziyaretinde Sivas Dernekleri Konfederasyonu Başkanı Celal Deniz tarafından karşılandı. Deniz'in Sivas nüfusunun büyük bölümünün büyük şehirlere göç ettiğini söylemesi üzerine Cebiroğlu, "Artık tersine göç başlamalı" dedi. 
Yalova Sivaslılar Derneği Yalova Valisi Selim Cebiroğlu'nu ağırladı. Vali Cebiroğlu'nu derneğe gelişinde Sivas Dernekleri Konfederasyonu Başkanı Celal Deniz ve Yalova Sivaslılar Derneği Başkanı Ahmet Çetin Gürlek karşıladı. Vali Cebiroğlu'na Sivas'a özgü yiyecekler ikram edilirken Konfederasyon Başkanı Celal Deniz ise Yalova'da Sivaslıların bir araya gelebilecekleri bir kültür merkezi yapılabilmesi amacıyla yer talebinde bulundu. Vali Cebiroğlu ise elinden gelen yardımı yapacağını söyledi. Bu esnada İstanbul'da 2.5 milyon Sivaslı olduğunu dile getiren Sivas Dernekleri Konfederasyonu Başkanı Celal Deniz, "İstanbul'da sadece Sivas nüfusuna kayıtlı olup da İstanbul'da görünenlerin sayısı 800 bin kişi. Kütüğünü İstanbul'a alanlarla birlikte bu sayı yaklaşık 2 milyon 500 bini buluyor. Bu bizi hem sevindiriyor, hem de üzüyor. Zira Sivas çok fazla göç vermiş. Sivas'ın göçü durmalı. Zira artık köylerde boş kalan evlere hırsız girmesin diye bekçi tutmaya başladılar" diye konuştu. 
Bunun üzerine söz alana Yalova Valisi Selim Cebiroğlu ise büyük şehirlerden tersine göçün başlaması gerektiğinin dile getirerek, "Sivas halkı toprağını seviyor. Toprağına bağlı. Ne kadar zengin olursa olsun mutlaka yılda 1 kez mutlaka Sivas'a gider. Ama son zamanlarda büyük şehirlerde de zorlaşan hayat şartları göçle buraya gelenleri yeniden memleketlerine dönmeye zorlamaya başladı. Doğru olanda bu. Artık tersine göç olmalı. Buralara gelenler memleketlerine dönüp burada da üretmeye kazanç sağlamaya başlamalı. Ama önce Sivas Dernekleri Federasyonu Başkanı olarak siz memleketinize geri döneceksiniz ki herkese örnek olun" dedi. 
Yalova Valisi Selim Cebiroğlu'na ziyaretinin anısına Sivas'taki tarihi mekanların resimlerinin yer aldığı çini bir tablo hediye edildi.
Ziyarette aslen Sivaslı olan Yalova Jandarma Alay Komutanı Alay Osman Aslan'da hazır bulundu. 
Editör: TE Bilişim