Atatürk'ün Yalova'ya geldiği dönemlerde kaldığı köşklerinden birisi olan TİGEM arazisi üzerindeki köşkü kısa bir süre önce "Atatürk ve Çocuk Müzesi" ne dönüştürüldü. Atatürk'ü anlatan bir çok tasarım ve eşyanın bulunduğu köşkte Atatürk'e ait olan ve aralarında  yatak odası, sandalyeler ve masaların bulunduğu bir çok eşya ise ortadan kayboldu.
Atatürk'ün Yalova'daki köşklerinden birisi olan TİGEM arazisindeki köşk 1998 yılında dönemin TİGEM Müdürü Ferit Güneş'in önerisi ve o dönemki Yalova Valisi Nihat Özgöl'ün oluru ile, "Atatürk ve Yalova Müzesi" olarak düzenlendi. Atatürk'ün Yalova'ya geldiği tarih olan 19 Ağustos 1999 günü açılışı planlanan müzenin açılışı bir gün öncesinde meydana gelen Marmara Depremi dolayısıyla gerçekleştirilemedi.
Müze 2014 yılında Atatürk ve Çocuk Müzesi adı altında hizmete girdi. Ancak asıl sıkıntı da bu andan sonra başladı. Zira Atatürk'ün bu köşkte kaldığı dönemlerde kullandığı kendine özel eşyalar olan, Çizmelik, Yatak Odası, Çalışma Masası, sandalyeler, sedir ve portmanto gibi bir çok eşya müzenin hizmete girmesinin ardından adeta sırra kadem bastı. Yine 1998 yılında köşkün deposundan çıkan eski tip tüfek ve tabancaların teşhir amaçlı sergilendiği dolapta yok olan eşyalar arasında yer aldı. Şimdi herkes bu eşyaların nereye gittiğini merak ediyor.

Editör: TE Bilişim