Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Samsun Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Toplantıya Termal Belediye Başkanı İsmail Atik ve Armutlu Belediye Başkanı Mehmet Birkan da katıldı.
Samsun'daki bir otelde düzenlenen toplantıda faaliyet raporu, kesin hesaplar, komisyon raporu, Dünya Birleşik Kentler Birliğine üyeliğin görüşülmesi değerlendirildi. Termal Belediye Başkanı İsmail Atik ve Armutlu Belediye Başkanı Mehmet Birkan'ın da katılımı ile gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını ise  Kırşehir Belediye Başkanı ve Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği Başkanı Yaşar Bahçeci, yaptı. Bahçeci, "Hükümetimizin belirlediği 2023 enerji vizyonunda yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanılabilmesi son derece önemli bir yer tutuyor. Bu noktada en önemli aktörler de bizler olacağız. Belediyeler ve belediye başkanları, yatırımcıları ve halkı bilinçlendirmek için çok önemli rol üstlenecek." dedi.
Enerjinin zorunlu bir ihtiyaç olduğuna işaret eden Bahçeci, bu enerjiyi elde ederken çevreyi düşünmek, çevre koşullarını dikkate almak, turizme katkısı veya zararını belirlemek, şehirlerin geleceğine ne kadar katkı vereceğini hesaba katmak gerektiğini vurguladı.
Gelecek süreçte çevresel etkiler ile ilgili farklı çalışmalara imza atacaklarını dile getiren Bahçeci, şunları kaydetti, "Yenilenebilir enerji konusuna yeni giriyoruz. Bunu daha önceden yapan belediyelerimiz var. Güneş ve rüzgar enerji santrali yapan belediyelerimiz bulunuyor. Bu yatırımların doğru yapılması, malzeme, proje seçimi gibi konularda ülke olarak standardı oturtmamız gerekiyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile yaptığımız görüşmede, sektörde yerli üretim, yani malzemeyi tamamen dışarıdan getirmememiz gerektiğini konuştuk. Özellikle güneş ve rüzgar santrallerinde dışarıdan malzeme getirip tesisler oluşturmak doğru bir yaklaşım değil. Yerli üretimi ve yan sanayiyi peşinden üretebilmek, onun da gelişmesini sağlayabilmek işleyiş ve verimlilik açısından son derece önemlidir"
Termal ilçesine özel ilgi
Toplantıda Ülkenin en eski Termal tesislerine sahip olan Yalova'nın Termal İlçesi ayrı bir ilgi gördü. Termal Belediye Başkanı İsmail Atik'ten sık sık bilgiler alan diğer illerin belediye başkanları, Termal Belediyesinin deneyimlerinden faydalandılar. Meclis toplantısında da söz alan Termal Belediye Başkanı İsmail Atik ilçede yapılan çalışmalar, ile termal kaynakların daha fazla noktaya ulaştırılmasını amaçlayan altyapı hizmetleriyle ilgili de üyelere bilgiler aktardı. Atik, "İlçemizde Roma döneminden kalma ve halen faal olan tarihi hamamlar var. Sağlık Bakanlığı tarafından işletilen bu tesis ülkedeki termal sağlık hizmeti adına yapılan ilk ancak günümüze ulaşan tek tesis. İlçemiz dünyanın her yerinden ağırlıklı olarak ise Ortadoğu ve Rusya'dan turist çekiyor. Belediye olarak yeni termal su kuyuları açarak ilçemizde faaliyete geçecek olan otellerin taleplerine cevap vermek adına çalışmalar yaptık. Şu an için gelecek taleplere yetecek su rezervine sahibiz. Öte yandan termal suyu daha geniş alanlara dağıtmak adına altyapı geliştirme çalışmalarımızı da sürdürüyoruz" dedi.
Termal Belediye Başkanı İsmail Atik ve Armutlu Belediye Başkanı Mehmet Birkan, "Başkanlar Yenilenebilir Enerji İçin Çalışıyor" paneline de katıldı. Toplantı kapsamında ayrıca teknik ve kültürel geziler de gerçekleştirildi. Atik ve Birkan Kırşehir Belediye Başkanı ve Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği Başkanı Yaşar Bahçeci ile de önümüzdeki süreçte yapılacak planlama ve çalışmalar hakkında da görüş alışverişinde bulundular. 

Editör: TE Bilişim