Şimdiye kadar aralarında Yalova’nın da bulunduğu 81 il belediyesinden 81 bisiklet yolu için başvuru yapıldığı, bunlar arasında uygulanabilir proje olarak görülen Konya, Sakarya, Eskişehir, Kütahya, Aksaray ve Antalya’da, bakanlığın belediyelerin projelerinde bir dizi düzenleme yaparak, projelerin nasıl yapılacağı konusunda bilgi verdiği açıklandı. Talepte bulunan diğer belediyelerin de proje değerlendirme çalışmalarının devam ettiği belirtiliyor.

Bisiklet yollarıyla araç kullanımının azaltılması hedefleniyor

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, kentsel dönüşümle birlikte ekolojik şehirleri artırmayı hedefleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın, “81 İlde Bisiklet Yolu Projesi” ile bisiklet yolu yapan belediyelere maddi destekte bulunacağı bildirildi. Bisiklet yollarıyla araç kullanımını azaltarak hava kirliliğinin önüne geçmeyi hedefleyen bakanlığa, 81 il belediyesinden 81 bisiklet yolu için başvuru yapıldı. Başvuruları, komisyonda değerlendirecek olan bakanlık uygun projelere, proje bedelinin yüzde 45’ine kadar finansal destek verecek.

İlk etapta 6 kentin projesi kabul edildi

Yapılan değerlendirmeler sonucunda uygulanabilir proje olarak görülen Sakarya, Eskişehir, Kütahya ve Antalya'da, Bakanlık belediyelerin projesinde bir dizi düzenleme yaparak, projenin nasıl yapılacağı hakkında bilgi verdi. Bakanlık ayrıca talepte bulunan diğer belediyelerin de proje değerlendirme çalışmalarına devam ediyor. Bisiklet yolu projelerini halihazırda tamamlamış olan illerde projelerin hayata geçirilmesi kapsamında çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren bakanlık, özellikle bisikleti yoğun olarak kullanan Konya, Sakarya, Eskişehir, Antalya, Kütahya, Aksaray gibi belediyelerde bisikletin bir ulaşım aracı olarak trafikte yer almasını hedefliyor. Bakanlık 2013 yılında uygun projeleri yerinde inceleyerek hayata geçirecek.
Editör: TE Bilişim