TİGEM Kumsal Restaurant’ta düzenlenen iftar yemeğinde; Fevziçakmak ve Süleymanbey mahallesi sakinleri Başkan Koçal ile bir araya geldiler.

Orucunu vatandaşlarla açan Başkan Koçal, yemeğin ardından kısa bir konuşma yaparak, Yalova Belediyesi çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Göreve geldiği günden itibaren kendisini yalnız bırakmayan Yalova halkına teşekkür eden Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal; “Gönül birlikteliğimizle birçok şeyin üstesinden geldik. Sıkıntıları çözerken sizlerden manevi destek aldık. Çok şükür bunları atlattık diyebiliyorum artık. 9 Haziran’da sadece bir gönül sevdasıyla yalnız bırakmamanız bizi çok duygulandırdı. Bu sene her gelen yabancı, sizleri mutlu eden kelimeler söylüyor. Yalova’nın ne kadar değiştiğini, dönüştüğünü il dışında bulunan dostlarınızın söylemesi biliyorumki sizi mutlu ediyor.

Sizi mutlu edince bizi de sevindiriyor. Ama yapılan değişiklikler durmayacak. Önümüzdeki yaza girerken değişiklik hamlesi daha çok büyüyecek. Sahilimizde ufak eksikliklerimiz kaldı. Seneye mahallelerden olumlu yönde çok ciddi sesler gelecek. Bunların önemli olanlarını sizlerle paylaştık. İsmetpaşa’dan Mahallesi’nden Kazım Karabekir Mahallesi’ne kadar, o mahalle için önemli olan ama Yalova’nın bütünselliğine katkı sağlayacak çok ciddi projeler hayata geçecek. 2023 yılının 250 binlik Yalova’sına şimdiden hazır olmaya çalışıyoruz. Marmara’nın en cazip yaşam alanı olması için gerekli altyapıları tamamlamaya çalışıyoruz. Bunun için durmayacağız, çalışacağız. Ama yakın vadede bir tarih var. 4-5 Ekim tarihleri bizim için önemli. Dünya Sağlık Örgütü’nün Sağlıklı Kentler Ağı’na üye bir kent olarak Dünya’daki belediye başkanlarının Yalova’ya iştirakleriyle iki gün sürecek bir sempozyum yapılacak. O sempozyumla eş zamanlı olarak Yalova’daki organik ulaşımın açılışını yapacağız. İnşallah 4-5 Ekim’e kadar Yalova’da toplu taşımanın dönüşümü dahil ulaşımla ilgili çalışmaları tamamlayacağız” diye konuştu. Başkan Koçal, konuşmasının ardından vatandaşlarla sohbet etti. Yerel sanatçı Zeki Başol da iftar yemeğinin ardından davetliler için konser verdi.

 

 

Editör: TE Bilişim