Yalova Belediyesi 2017 yılında yapılacak olan çalışmalarla ilgili olarak meclisten 223 milyon TL'lik bütçe talep etti. Plan ve bütçe komisyonuna havale edilen bütçenin komisyondan nasıl çıkacağı ve ne kadarlık bir rakamın onaylanacağı ise merak konusu.
Yalova Belediye Meclisi bu ay bütçeyi ve performans programını belirleyeceğinden 30 gün sürecek uzun bir maraton gerçekleştirecek. Meclis dün riyasetten gelen bütçe talebini görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonuna sevk etmişti. Belediye bu yılki çalışmalarında kullanmak üzere meclisten 223 milyon TL'lik bir bütçe talep etti. 2 CHP'li ve 3 AK Partili üyeden oluşan komisyon bütçeyi görüşerek kararlaştırdıkları bir rakamı meclise sunacaklar. Meclis ise komisyondan gelen bu rakamı son bir kez daha görüştükten sonra uygun görmesi halinde onaylayacak.
Yalova Belediyesi riyaset makamı 2016 yılı için meclisten 200 milyon TL bir bütçe talep etmişti. Plan ve Bütçe Komisyonu ise bu rakamı 177 milyona çekmiş mecliste rakamı komisyondan geldiği şekli ile onaylamıştı. Bu yıl ki rakamın ise ne kadar geriye çekileceği ve komisyon üyelerinin nasıl bir yol izleyeceği ise merakla bekleniyor. 

Editör: TE Bilişim