Yalova Belediyesi ve Yalova İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nün ortaklaşa yürüttüğü çalışmaları kapsamında, ‘15. Yerel Yönetimlerin Uyuşturucu ile Mücadele Etkin Katılımın Sağlanması’ faaliyetleri çerçevesinde Yalova Belediyesi personeline bilgilendirme eğitimi verildi. Eğitime Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman da katıldı.
Yalova İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Polis Memuru Yılmaz Çetin’in yaptığı sunumda Uyuşturucu Bağımlılığı ile Mücadele, Uyuşturucu Kullanıcısı Nasıl Tanınır, Uyuşturucu Satıcısı Nasıl Tanınır, Genel konuda nasıl destek olabiliriz? Uyuşturucu İle Mücadelede etkin verim nasıl alınabilir? konularında bilgiler verildi. Soru-cevap şeklinde gerçekleştirilen eğitim Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ın söz almasıyla devam etti.
“Uyuşturucu Uluslararası Düzeyde Bir Sorun”
“Madde bağımlılığı ve uyuşturucu ile mücadele; kentimizin, ülkemizin ve Dünya’nın uluslararası düzeyde bir sorunu” diyen Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman şunları dile getirdi; “Uyuşturucu öyle bir hale geldi ki eskiden çok pahalıydı ve ulaşılması zordu, hatta neredeyse imkansızdı. Şimdi ise ilkokul seviyesine kadar inmiş, ulaşılması kolay hale gelmiştir. Kentimizin ve Dünya’nın uluslararası düzeyde bir sorunu olan uyuşturucuyu halkımızı bilinçlendirerek, bilgilendirerek el birliği ile yok etmek zorundayız. Yalova İl Emniyet Müdürümüz Mehmet Hakan Fındık sağ olsun böyle bir eğitimi bizimle paylaşarak, personelimizin de bilinçlenmesini ve olabilecek durumlar karşısında nasıl bir yol izlemeleri gerektiği konusunda bilinçlenmemizi sağladı. Ben burada bir kez daha Sayın Hakan Fındık’a teşekkür ediyorum“ dedi.

Editör: TE Bilişim