Yalova Üniversitesi logosunun değiştirilmesi sonrasında bir çok çevreden logodan Yürüyen Köşk'ün çıkartılmasına tepkiler geldi. Ancak bu tepkilere yönelik Yalova Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu ilk kez açıklamada bulundu. Yürüyen Köşk'ün Yalova'yı temsil eden önemli bir yer olduğunu ve ilin markası haline geldiğini söyledi. Ancak Yalova Üniversitesi için Yalova'yı değil Yalova Üniversitesini hatırlatacak bir logo aradıklarını dile getiren Eruslu, "Yalova Üniversitesi'ni başarılı, atak ve önde gelen bir üniversite yapmak istiyoruz. Dolayısıyla Yalova Üniversitesinin logosunu da kurumsal, üniversiteyi tanıtan ve hatırlatan bir logo olmasını istedik. Biz en iyi logonun arayışındaydık ve en iyisinin de bu olduğuna karar verdik. Eski logoya dönüş diye bir şey yok. 

Yürüyen Köşk Yalova'yı temsil ediyor ama, biz Yalova'yı temsil eden bir logo değil, Yalova Üniversitesini temsil eden bir logo yapıyoruz. Bu üniversite Yalova'da fakat ben logoyu gördüğüm anda Yalova Üniversitesini anlamalıyım. Yürüyen Köşklü logoya bakan birisi bu Yalova belediyesi mi, belediyemi, yoksa bir müdürlük mü diye düşünür" dedi.

"Ben Atatürk'ü ve Görüşlerini Çok İyi Tanırım" 

Kendisinin eleştirmeye cesaret edemeyenlerin bunu Atatürk üzerinden yaptıklarını dile getiren Yalova Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu, "Bir şeye karşı olmak demek onun fikrine karşı olmak demektir. Ben Atatürk üzerinden beni tenkit edenlerin toplamının okuduğu kitaptan daha fazla Atatürk'le ilgili kitap okudum. Onun tüm görüşlerini de çok iyi bilirim. Birileri kendine güvenmeyip Atatürk'ün üzerinden beni tenkit ediyor. Gel benim karşıma geç ve eleştirini söyle. Bu logoyu beğenmedim şunu istiyorum de. Ama bunu Atatürk üzerinden yapma" diye konuştu.  

Editör: TE Bilişim