Gazipaşa Caddesi sahilinde  bulunan ana kanalizasyon hattı bacasındaki sızıntıdan direk olarak denize akan atıklar tepki topluyor.
Bu durumun çevre sağlığı kadar hemen sızıntının olduğu yerin 50 metre ilerisinde Akasya Plajı’nda denize girenler için de büyük bir risk olduğunu belirterek duruma tepki gösteren TEMA Yalova İl Temsilcisi Faruk Tezcan ve gönüllüler , “Bu işin sorumlusu kim, ortaya çıksın” açıklamasında bulundular.
Konu ile ilgili tepkisini dile getiren TEMA Yalova İl Temsilcisi Faruk Tezcan, “Çınarcık yolunda bulunan ve kentin arıtma sistemine Çiftlikköy ilçesinden gelen kanalizasyon hattının Gazipaşa Caddesi sahilinde bulunan bacasından bir süredir atık sular adeta kaynayarak denize akıyor. Bu durum açık olarak gözle görülüyor. Yetkililere sesleniyoruz, bu durumun sorumlusu kim, neden arıtmaya gitmesi gereken kanalizasyon atıkları denize akıyor? Bu işin sorumlularından açıklama bekliyoruz. Sistem yetersiz mi geliyor, pompalar mı çalışmıyor? Bu konunun muhatabı kimse tüm Yalovalılar adına TEMA Yalova İl Temsilciliği olarak cevap bekliyoruz” dedi.
Editör: TE Bilişim