İl Genel Meclis üyelerinin bu yönde desteğini isteyen Çalışkan, “Çiftlikköye’de Gemi İhtisas Osb kurmak  büyük hatadır” dedi.

 

“Tamamen ranta dayalı bir girişim”

 

Çalışkan,  “İl Genel Meclisin Temmuz ayı gündeminin 3. Maddesine baktığımızda  Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı   Çiftlikköy İlçesinde Gemi İhtisas OSB kurdurmak istiyor. Konu 02/07/2012 Pazartesi günü görüşülecek. Kurulmak istenen Gemi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi; Yerleşim alanına ve Çiçekçilik OSB ye çok yakın. Boya,tiner, grit denilen kimyasal  kum tanesi gibi tehlikeli maddeler kullanılacak. Ciddi anlamda gürültü çıkaracak. Hakim rüzgar yönü Çiftlikköy ve Yalova’ya doğru. Fiziki haritayı değiştirecek kadar hafriyat var. Tamamen ranta dayalı bir girişim. Kesinlikle Müsaade edilmemeli. Bu tür yanlış yatırım ve projeler  İlçemizin  geleceğini olumsuz etkiler. Tersaneler Altınova’da, yan sanayisi hiç  Çiftlikköy’de olur mu? Uygun yer  tersaneler yanıdır. CHP Yalova İl Genel Meclis Üyemiz Bahar Doğan ve Çiftlikköy  CHP Belediye Meclis Üyelerimiz yer seçimi olarak Çiftlikköy’ün çok yanlış olduğunu defalarca anlattılar ve mücadele verdiler. Vazgeçilmişti. Ama görüyoruz ki Bakanlık hala  ısrarla Çiftlikköy’de burnumuzun dibine gemi sanayii kurmak istiyor. Bu anlaşılır gibi değil” dedi.

 

“Çiftlikköy’ün özelliklerini korumamız gerekli”

 

Çiftlikköy’ün konut  olarak  tercih edilen bir ilçe olduğunu ve öyle de kalması gerektiğini savunan Çalışkan, “Çiftlikköy denizi, temiz havası, ulaşımı ,  imarı ve arazi kullanımı ile  son yılarda yerleşim alanı olarak çok tercih edilen güzel bir ilçe. Yapımına başlanan Çevre yolu ve  Yalova çıkışının Çiftlikköy’e çok yakın  olması İstanbul Bursa ve Kocaeli gibi büyük şehirlere ulaşımın fevkalade kolaylaşması ilçemizi  yerleşim alanı olarak çok daha tercih edilir hale getirmiştir. Gelecekte bu talepler  daha da artacaktır. İlçemizin bu yönünü korumamız gerekli. Tekrar söylüyorum  bu tür yanlış yatırım ve projeler  Çiftlikköy’ün geleceğini olumsuz etkiler ve bitirir. CHP İlçe Yönetimi olarak Bakanlığımızdan konuyu tekrar ele alıp Çiftlikköy İlçemizde Gemi İhtisas Organize Sanayi Bölgesini kurmaktan  vazgeçmesini  istiyoruz. İl Genel Meclis Üyelerimizden de  bu doğrultuda karar almalarını  istiyoruz” diye konuştu.

 

 

Editör: TE Bilişim