Geçtiğimiz gün Halk Eğitim Merkezi önündeki Çınar Ağacının kesilmesi ile ilgili tepkiler sürüyor. Bu anlamda bir açıklama yapan ÇEVKO eski Başkanı Arif Ekim'de belediyeyi uyararak ağaç kesimi yapılmasının yanlış olduğunu dile getirdi. 
Çevreci kişiliğiyle tanınan Çevre Koruma Derneği eski başkanı Arif Ekim, Yalova Belediyesini uyararak " Belediyedeki aymaz bir ekip, 2003'ten itibaren, her fırsatta çınar ağacı kesiyor, suç dosyaları kabarıktır. Gazipaşa Caddesi üzerinde çokça mekan sahibi ve oturan, 'Önümüzü kapatıyor, yaprakları dökülüyor' gibi ucuz söylemlerle bu ağaçlardan kurtulmak istiyorlar." dedi 
Ekim açıklamasında " Kurumuş olsa bile, ağaçlar kesilmemeli, batıda da olduğu gibi, özel ilaçlı verniklerle 'Kent möblesi' olarak saklanmalıdır. Gazipaşa caddesi üzerinde, kasten, can çekişen çınar ağaçlarının sayısı çoğaldı son üç sene içinde. uzman bir kişi getirilmeli ve bu çınarlar bilimsel yöntemlerle bakıma alınmalıdır" diyerek sözlerini şöyle tamamladı.
"Belediye de, derin budamadan vaz geçmeli ve çınarların yaşatılması için seferber olmalıdır. 
İşini sevmeyen, ağaç düşmanı park bahçeler görevlileri de, uzaklaştırılmalı, yerine işini seven, ağaçlara meftun kişiler getirilmelidir"
Editör: TE Bilişim