Çiftlikköy’de Altyapı Sorunu Yok diyen CHP’liler, Çiftlikköy Belediyesi’nin altyapı sorunlarını gidermek için İller Bankası’ndan borçlanmaya oy birliği ile ‘evet’ dedi.  CHP’lilerin içme ve yağmur suyu kanallarının yenilenmesine evet derken, kanalizasyon yenilemelerine ret vermesi, “Bu nasıl çelişki” dedirtti.
Çiftlikköy Belediyesi geçtiğimiz hafta tamamladığı Şubat ayı meclis toplantılarının ardından olağanüstü toplanma kararı aldı. Meclis üyeleri olağanüstü toplantıda 3 ana gündem maddesini görüştü. Meclis Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar başkanlığında toplandı.  Meclis üyeleri gündem maddeleri kapsamında İller Bankası’ndan toplam 71 Milyon 406 bin 432 TL’lik kredi kullanımı için görüşmeler gerçekleştirdi. 
Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, Çiftlikköy’de alt yapı sorunu olduğunu dile getirerek, İller Bankası’ndan ‘Kanalizasyon İnşaatı’ için 25 milyon, ‘İçme Suyu Kanalları İnşaatı’ için 33 Milyon 406 bin 432 TL, ‘Yağmur Suyu Kanalları İnşaatı’ için ise 13 milyon TL’lik kredi kullanımına ihtiyaç olduğunu ifade etti. Başkan Silpagar, “Biz vatandaşlarımızın huzuru ve refahı için var gücümüzle çalışmayı hedefledik. Şu anda büyük bir alt yapı işine girişiyoruz. Bilindiği üzere belediye başkanları alt yapı yapmaktan çekinirler, ama biz bu konuda ısrarcıyız. Çiftlikköy’ün bütün mahallelerine sular temiz ve basınçlı bir şekilde ulaşacak, kanalizasyon ve yağmur suyu kanalları rantabıl bir şekilde işleyecek” dedi. 
Meclis gündemini oluşturan her madde için tek tek oylamalar gerçekleştirildi. Kanalizasyon inşaatı için İller Bankası’ndan 25 milyon TL’lik kredi çekilmesi meclis üyelerinin onayına sunulurken, CHP’li meclis üyelerinin ret oyuna karşılık AK Partili meclis üyelerinin tamamının onayıyla ve oy çokluğu ile karar meclisten çıktı.
Bir sonraki Meclis maddesi ise İller Bankası’ndan İçme Suyu kanalları inşaatı için 33 milyon 406 bin 432 TL’lik kredinin kullanılması oldu. Bu gündem maddesi CHP ve AK Partili üyelerin oy birliği ile kabul edildi. 
Son olarak İller Bankası’ndan Yağmur Suyu Kanallarının İnşaatı için 13 milyon TL’lik kredinin kullanılmasını masaya yatıran meclis üyeleri, yine AK Parti ve CHP’li üyelerin oybirliği ile alınan karar ile sonuca bağlandı. 
AK Parti ve CHP’li meclis üyeleri içme suyu ve yağmur suyu kanalları inşaatı için verdikleri ortak karar ile Çiftlikköy’de alt yapı sorunu olmadığı ifadelerini boşa çıkarmış oldu. 
Editör: TE Bilişim