Özel Uzmanlar Hastanesinden Kalp ve Damar Hastalıkları Uzmanı Dr. Betül Canöz ve Psikolog Berna Özer’in katılımıyla gerçekleşen söyleşide, katılımcıların sorularına da uzman doktorlar tarafından yanıt verildi.

 

CHP Merkez İlçe Başkanı Burçin Tangürek, il ve ilçe yöneticilerinde hazır bulunduğu sağlık söyleşisinde partililer ve vatandaşlar da katıldı.Söyleşi de, katılımcıların sağlık sorunlarına ilişkin bilgiler verilerken, görevli hemşirelerde dinleyicilerin tansiyonunu ölçtüler.

 

Hastanesinden Kalp ve Damar Hastalıkları Uzmanı Dr. Betül Canöz, havaların ısınmasıyla birlikte, Kalp ve Damar Hastalarının kendilerine daha özenli bakmasını isterken, sigara ve stresli yaşamdan uzak kalınması gerektiğini vurguladı. Canöz, yaşam alışkanlıklarında alacak basit önlemlerle kan basıncının kontrol altında olmasının sağlanabileceğini düzenli ve  tempolu yürüyüşler yaparak  kalp krizi riskinin yüzde 20 azaltılabileceğini vurguladı.

 

Psikolog Berna Özer ise yaptığı konuşmada çevre ve aile içi iletişim konusunda katılımcılara bilgi aktardı..Özer, konuşmasının ardından katılımcılardan gelen soruları yanıtladı. Söyleşinin ardından CHP Merkez İlçe Başkanı Burçin Tangürek, Kalp ve Damar Hastalıkları Uzmanı Dr. Betül Canöz ve Psikolog Berna Özer’e çiçek vererek katkılarından dolayı teşekkür etti

 

 

Editör: TE Bilişim