CHP Grup Başkanvekili Yalova Milletvekili Muharrem İnce, CHP Yalova Belediye Başkan adayı Vefa Salman, CHP İl Başkanı Özcan Özel, Cumhuriyet meydanında  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle düzenlenen fener alayında binlerce Yalovalıyla birlikte yürüdü. Cumhuriyet Caddesinde başlayan yürüyüş, Fatih Caddesi, Spor Caddesi, İsmet Acar Caddesi, Cumhiriyet Caddesi, İstanbul Caddesi,  Pazaryolu Caddesi, Cengiz Koçal caddesini takip ederek Cumhuriyet meydanında son buldu.Yürüyüş öncesinde Cumhuriyet Meydanında kalabalık topluluğa seslenen İnce, "Yalova'da belediye başkanını Yalova'da yaşayanlar seçer, Yüksek Seçim Kurulu'ndaki hakimler değil" dedi.

CHP Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ın 1 Haziran’da yapılacak olan seçimleri bu kez çok farklı bir şekilde kazanacağını söyleyen İnce  "Bugün yine, yeni, yeniden diyoruz. Bu sefer belediye başkanımızı 20 yıllığına seçeceğiz. 30 Mart'ta 5 yıllığına seçtik. Sonra İlçe Seçim Kurulu'na gittiler, bir 5 yıl daha seçildik. Etti mi sana 10 yıl. Sonra İl Seçim Kurulu'na gittiler, bir 5 yıl daha orada da seçtik. Etti mi 15 yıl. Sonra Yüksek Seçim Kurulu'na gittiler. Yalova'da belediye başkanını Yalova'da yaşayanlar seçer, Yüksek Seçim Kurulu'ndaki hakimler değil" dedi

Yalova’da mağdur olanlar sadece CHP’liler değil. Yalova’da mağdur olanlar, Vefa Salman’a oy veren  Yalovalı seçmenler olduğunu vurgulayan İnce “ Geçmişte İbrahim Uzun, Yalova Belediye Başkanı olmuştu. Seçim iptal oldu. İbrahim Uzun, seçimin iptalinin ardından, oyları ikiye katlayarak seçimi kazandı. Vefa Salman’da oyları ikiye katlayarak seçimi kazanacak. Sağcısının, solcusunun, Alevisi’nin Sunnisinin, doğulusunun, batılısının, ülkücüsünün, ulusalcının, AKP’lisinin, CHP’lisinin, kadınıyla ve erkeğiyle Yalova’da 28 bin oyla seçilmiş Belediye Başkan adayımız Vefa Salman’ın başkan olup olmamasına siz karar vereceksiniz. Bu ülkede milli iradeye herkes saygı gösterecek.  28 binle değil, bu sefer seçimi 38 binle alacağız. “şeklinde konuştu.

"Hey Koçal, Senin Kilon Ne Ki Bana Sataşıyorsun”

AKP Belediye başkan adayı Yakup Koçal’ın özel bir televizyon kanalında kendisine yönelik söylediği sözleri hatırlatan İnce, "Yakup Koçal, sen benim oğlana benziyorsun, senin babanda milletvekiliydi, benim oğlanın babası da milletvekili. Ben tırnaklarımla buralara söke söke geldim. Hayatında babanın kiralarını yemekten başka bir iş daha ne yaptın, Ha bir bina yaptın oda 17 Ağustos 1999 depreminde  çöktü .. Sen kimsinde bana yeteneksiz diyorsun. Koçal, senin kilon ne kadar, boyun ne kadar? Senin unvanın Çiftlikköy ile süpürgelik arasında. Sen amatör ligde oynuyorsun ben ise  süper ligde" dedi.

Salman,‘’Yalova’nın 1 TL’sini Kimseye Yedirmem’’

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce'nin ardından söz alan CHP Yalova belediye başkan adayı Vefa Salman ise konuşmasında, “Eski belediye başkanı dün akşam televizyon kanalında programa katılmış. Programı izleyen vatandaşlar beni aradılar, neden cevap vermedin dediler. Biz cevabını zaten verdik. Koçal’ın, yalanlarının kuyruklusunu herkes biliyor. Ben bu kadar meşhur olmak istemedim, onlar beni meşhur ettiler. Koçal, Sayın Muharrem İnce ve benim için iki koyun güdemez demiş. Biz, koyunda güderiz. Biz baba parasıyla büyümedik. Biz pazarlamayı, kamu arazilerini peş peş çekmeyi hiç bilmeyiz. Ben işçinin hakkıyla oynamaya gelmedim. Ben Vefa Salman’ım, Koçal değilim. 3 ayrı işçinin ödenmeyen ikramiyelerini ödedim. Yalova belediyesini çiftliğe çevirmişler. İşe sabah 10:00’da, öğlen gelen var. Ya da işe hiç gelmeyen var. Ben kamunun parasını kimseye yedirmem” diye konuştu.

 

Editör: TE Bilişim