Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından finanse edilen ‘Genç Çiftçi Hibe Projesi’nden yararlanmaya hak kazananlar, modern seralar kurarak çiçekçiliğe katkı sağlıyor.
Genç Çiftçi Projesi’nden Çınarcık ilçesinin 36 projesi geçti ve yaklaşık 1 milyon 600 bin civarında bir destek sağlandı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Çınarcık İlçe Müdürlüğü’nün koordinasyonunda 2017 yılı hibe başvurularından faydalanarak seracılık yapmak isteyen 6 çiftçi, Koru Beldesi’nde sera kurulumunu tamamladı. Çınarcık Kaymakamı Abdullah Çiftçi, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Suat Parıldar ve İlçe Müdürü Hakan Demirhan, Koru Beldesi’nde kurulan seralarda incelemelerde bulundu. Yalova’nın çiçek üretimi noktasında Türkiye’nin önemli illeri arasında yer aldığını belirten Çınarcık Kaymakamı Abdullah Çiftçi, üretimin ve kalitenin artması noktasında il ve ilçe tarım müdürlükleriyle beraber gayret sarf edildiğini söyledi.
Kurulan 6 serayı gezerek yetkililerden bilgi alan Kaymakam Çiftçi, “Amacımız artık ömrü tükenmiş, modernizasyon gerektiren bütün seraların modern haline getirmek. Bu noktada genç çiftçi projesi ve kırsal kalkınma destek hibe programlarıyla bu konuya ağırlık vermek istiyoruz. Çiftçiyi bilinçlendirmek ve bu konuda destek vermek istiyoruz. 2016-2017 yıllarında toplamda 13 sera projesi genç çiftçi kapsamında verildi arkadaşlarımıza ve yaklaşık 369 bin liralık destek sağlandı. Bu konudaki desteklerimiz, genç çiftçi ve kırsal kalkınma destekleri devam ettiği müddetçe devam edecek. Hem Çınarcık ilçemizin hem de Yalova’nın en önemli gelir kaynaklarından olan çiçekçiliğin daha da yaygınlaşması, daha modern seralarda üretimin yapılmasını sağlamak istiyoruz” dedi.
Çiftçilerin hem bilinçlenmesi hem de kolay şekilde hibeye ulaşmasında genç çiftçi projesinin önemli katkı sağladığını ifade eden Kaymakam Çiftçi, “Genç Çiftçi Projesi’nden Çınarcık ilçesinin 36 projesi geçti ve yaklaşık 1 milyon 600 bin civarında bir destek sağlandı. Bu noktada desteklerimiz artarak devam edecek. İsteğimiz ve dileğimiz buradaki gençlerin burada istihdam edilmesi. Okul bitiren çalışma yaşına gelen genç çiftçilerimizin Çınarcık’ımızı ve Yalova’mızı terk etmemesi ve burada istihdam olarak kendi memleketlerinde ekmeklerini kazanması. Bu noktada özellikle çiftçilik konusunda seraların modernizasyonu konusunda desteklerimiz artarak devam edecek” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim