Abone tellerinden kurtulmak ve şehir güzelliğine katkıda bulunma amacıyla hazırlanan protokol, Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin Dağ ve Türk Telekom İl Müdürü İlhan Ağun tarafından imzalandı. Başkanlık makamında yapılan imza töreninde konuşan Türk Telekom İl Müdürü İlhan Ağun, protokolle yeni yapılan binalarda ankastre tesisat projesinin Türk Telekom’ca hazırlanan şartnameye uygun olacağını söyledi. Ağun, protokolle balkon ve camlardan giren abone tellerinin görüntüsünün son bulacağını dile getirerek şöyle devam etti:

“Bu da şehir güzelliğine katkı sağlayacak. Bunun yanında arıza oranları da düşecek. Bir diğer faydası da kaçak görüşme oranlarının azalması olacak. Yapılan incelemelerde en çok kaçak görüşme binalardaki gelişigüzel çekilen abone tellerinden meydana geliyor. Diğer yandan yeni sistemle telefon hizmet ve ses kalitesi de artmış olacak. Arızalara da çok kısa sürede müdahale ederek sorunlar çözülecek”

Başkan Dağ ise çağımızın bilişim çağı olduğunu dile getirerek bu protokolle ilçedeki telefon kablolarının kötü görüntüsünün yok olacağını belirtti. Konuyu belediye meclisinde görüşerek karara bağladıklarını kaydeden Dağ, “İlçemizde ses, görüntü ve data haberleşmesindeki kaliteyi arttıracak bu protokol sayesinde altyapı ve üstyapı çalışmalarında da bir senkronizasyon ve standart sağlanacak.  Biz de bina ve iş yerlerinin Türk Telekom tarafından bildirilen düzenlemeleri yapması için bir an önce çalışmalara başlayacağız” diye konuştu.

 

Editör: TE Bilişim