Halkın güvenliğinin daha etkin şekilde sağlanmasında büyük önemi olan Kent Güvenlik Sistemi (KGS) Çınarcık ilçesinde de devreye girdi. Plaka Tanıma (PTS) özelliğine de sahip olan sistem sayesinde ilçe 24 saat gözlem altında tutulabilecek.
Çınarcık ilçesi Kent Güvenlik sistemi hayata geçti. Çınarcık ilçesinin tüm ana caddeleri, meydanlar ve sokaklar, sahiller artık 100 ayrı kamerayla kesintisiz olarak takip edilecek.Çınarcık Kaymakamı Abdullah  Çitfçi, Çınarcık İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesinde faaliyete geçen Kent Güvenlik Sistemini inceledi. Çitfçi yaptığı açıklamada, "Kent güvenlik sisteminde bugün itibariyle 55 kamera faaliyette. Kısa bir süre sonra 45 kamera daha devreye girecek. Ayrıca  3 plaka tanıma sistemi ile ilçemizin bütün kritik noktaları 24 saat boyunca takip edilecek. Kent Güvenlik sisteminin kurulmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.

Kent Güvenlik Sistemi Nedir
Bu projelerde amaç asayişi sağlamak, iç güvenliğe yönelik tehditleri bertaraf etmek ve denetim görevini daha etkin gerçekleştirmek üzere; mevzuata uygun olarak elde edilen görüntü ve konum verilerinin işlenerek anlamlı sonuçlar üretilmesini ve sonuçların PolNet Uygulamaları ile desteklenmesini sağlayan, modüler olarak geliştirilmiş, bilişim sistemidir. Kent Güvenlik Sistemi Sabit ve Hareketli kameralardan oluşmakta olup sistem içerisinde GPRS (El Bilgisayarı), GPS (Araç Takip Sistemi), Çagrı Yönetim Sistemi ve Plaka Tanıma Sistemi yer almaktadır. Sistem alt yapısı fiber-optik kablo ve WI-MAX kablosuz ağ sistemleri üzerine kurularak birden çok  tali izleme merkezini ve 1 ana izleme merkezini bu sistem aracılığı ile birbirine bağlamaktadır.

 

Editör: TE Bilişim