Yalova Valisi Esengül Civelek, AKP Yalova Milletvekili Temel Coşkun, Karamürselbey Eğitim Merkezi ve Garnizon Komutanı Dz.Kur.Kd.Alb.Meftun Dırman, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu, Çınarcık Belediye Başkanı Murat Erdoğan, Termal Belediye Başkanı İsmail Atik, çeşitli kurumların müdürlerinin ve vatandaşların katıldığı temel atma töreni ile, 7 milyon 295 bin TL sözleşme bedelli huzurevinin temeli atıldı. Huzurevi, 10 bin metrekarelik taşınmaz üzerine 56 yataklı olarak planlandı.

ERDOĞAN AÇILIŞ KONUŞMASINI YAPTI

Temel atma töreni öncesinde ilk konuşmayı yapan Çınarcık Belediye Başkanı Murat Erdoğan, 2005’te dönemin Çocuk Esirgeme Kurumu Müdürü ve Eski Sosyal Hizmetler İl Müdürü Serap Şenocak’ın üstün gayretleriyle bu çalışmaların başladığını ifade ederek, bugünlere gelindiğini söyledi. Erdoğan, konuşmasında Çınarcık’a tam teşekküllü devlet hastanesinin yapımı konusunda da çok büyük gayret gösterdiklerini ifade ettiği AKP Milletvekili Temel Coşkun’a ve Vali Civelek’e teşekkürlerini ileterek, tam teşekküllü hastanenin açılışının mayıs ayı açılış programına dahil edileceğini ifade etti.

Erdoğan, TİGEM’in Yalova Üniversitesi’ne kazandırılmasında gayret gösteren başta Rektör Prof. Dr. Niyazi Eruslu’ya teşekkür ederek, “TİGEM kampusu, Çınarcık’ın da hayat damarlarından birisi olacak” dedi. Ayın 16’sında, huzurevi inşaatının 500-600 metre kadar güneydoğusunda kalan arazide, Ortaburun yolu üzerindeki yer için kapalı spor salonunun ihalesinin yapılacağını söyleyen Erdoğan, huzurevi inşaatının projesinin ise İsveç modeli olduğunu ve bu anlamda Türkiye’de bir ilk olduğunun altını çizerek emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.  Ardından geçtiğimiz aylarda göreve gelen Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hilmi Uzun bir konuşma gerçekleştirdi. Çınarcık Kaymakamı Levent Elmacıoğlu ise, yatırımların ikliminde mümkün hale geldiğini söyleyerek, “Bu iklimi oluşturanlar da o ilin seçilmişleri ve atanmışlarıdır” diye konuştu.

COŞKUN, “HEPİMİZ YAŞLI VE ENGELLİ ADAYLARIYIZ”

AKP Milletvekili Temel Coşkun ise konuşmasında, AKP iktidarının yaşlılara çok büyük önem verdiğini ifade ederek, “İstiklalimizi yaşlılarımızla kazandık, istikbalimizin de gençlerimizle olacağı biliyoruz. O yüzden yaşlılarımıza ne kadar değer verirsek, verdiğimiz değer kadar da değer buluruz. Ben bir yaşlı adayıyım, ben bir özürlü adayıyım. Hepimiz de böyleyiz. O yüzden sosyal devlet olmanın gereği olarak gereğini yaparken, hayatımızı yaşlılarla paylaşmaktan mutlu olduğumuzu da belirtmek isterim” dedi.

VALİ CİVELEK, “YAŞLILARIMIZ HUZUREVLERİNDE HUZUR BULUYOR”

Yalova Valisi Esengül Civelek ise, “Bugün çok önemli bir gün. Biri burada Çınarcık’ta, diğeri Yalova merkezinde olmak üzere ilimizde 2 adet huzurevimiz, yatırım programına dahil eden Aile ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Fatma Şahin’e şükranlarımı sunuyorum. Yaşlılık, Allah bize ömür verdiyse hepimizin varacağı nokta. Yaşlılarımıza sahip çıkmak hepimiz için bir görev ve bir sorumluluk. Huzurevlerimizin geçmişe göre büyük bir değişim içinde olduğunu paylaşmaktan mutluluk duyuyorum. Yaşlılarımız, huzurevlerinde huzur bulmaktadır” diye konuştu. Vali Civelek, projenin gerçekleşmesinde büyük emek sarfeden, açılış törenini izlemeye gelen Eski Sosyal Hizmetler İl Müdürü Serap Şenocak’a da teşekkürlerini sunmayı ihmal etmedi. Şenocak’la bir araya gelen ve hatırını soran Vali Civelek, daha sonra kendisiyle hatıra fotoğrafı çektirdi.  Temel atma töreninde ise Vali Civelek, AKP Yalova Milletvekili Temel Coşkun, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu ve Çınarcık Belediye Başkanı Murat Erdoğan birlikte temel atma butonuna bastılar.

 

İSVEÇ TİPİ HUZUREVİ

Yapılacak olan huzurevi, 10 bin metrekarelik parsel içinde toplam 7 bin 920 metrekarelik inşaat alanı ile 800 metrekarelik yeşil alanlar ve otoparktan oluşuyor. Yeşil alanda rekreasyon alanları, ahşap oturma grupları ile parselin güney cephesinde yeşil alan olarak, planlanan yerde hobi bahçeleri düşünülüyor. Çalıca Köyü’ndeki alanda 56 yataklı olarak planlanan ama ilave ile 66 yatağa çıkarılabileceği belirtilen huzurevinde A blok sosyal tesis ve yatakhane binası ile 22 adet ahşap kütük evden oluşuyor. A blokta 1100 m2 oturma alanı ile 2 bodrum alt kat1 zemin kat 3 normal kat olmak üzere, toplam 6600 m2 inşaat alanı yer alıyor. B blok ise ahşap kütük evlerden müteşekkil. 11 adet evli çift, 11 adet 2 kişilik olmak üzere, 44 yatak kapasitesine sahip, her blok 60 m2 oturuma sahip 1 salon, açık mutfak, wc ve banyo ve 2 oda veya 1 oda şeklinde planlanıp, her blok için veranda düşünülmüş.

 

Editör: TE Bilişim