Cumhuryetin 91'nci Kuruluş Yıldönümü kutlamaları Yalova Valisi Selim Cebiroğlu'nun makamında tebrikleri kabulü ile başladı. Cumhuriyet Alanındaki kutlama töreninde Yalova Valisi Selim Cebiroğlu, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Tezcan Kızılelma'nın halkın, askerlerin ve törene katılan grupların bayramını kutladı. 

Ardından günün anlam ve önemine vurgu yapan bir konuşma gerçekleştiren Yalova Valisi Selim Cebiroğlu, "Bugün Cumhuriyetimizin 91'nci Yıldönümü. Cumhuriyet Bayramınızı en içten dileklerimle kutluyorum. 19 Mayıs 1919'da padişah Vahdettin özel yetki ile büyük önder Mustafa Kemal'i Anadolu'ya gönderdi. Mustafa Kemal'in dehası, ileri görüşlülüğü, bilgisi, mücadele azmi ve başarısı Anadolu'ya gönderilme sebeplerinden bazılarıdır. Çağın karanlık döneminde Mustafa kemal ve arkadaşları Anadolu'nun yeniden bağımsız bir Türk vatanı olmasını milletin azim ve kararlılığı ile başarmışlardır. Büyük önder ve arkadaşları Türkiye Cumhuriyetini kurarak bağımsız, hür, demokrat ve sonsuza kadar yaşayacak olan bu devleti milletimize armağan etmişlerdir.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti demokratik, laik, insan haklarına saygılı sosyal bir hukuk devletidir. Türkiye Cumhuriyeti bağımsızlık demektir. Türkiye Cumhuriyeti hukukun üstünlüğü demektir. Ceberut devlet değil, hizmetkar devlet var ise burada demokrasi gerçek yüzünü gösterir. Yöneticiler halk gibi yaşar, halk gibi düşünürse demokrasi zirveye çıkmış demektir. Yönetenler hukuk üstünlüğü ve gerçek adalete inanıyor ve bu inancını fiiliyata dönüştürüyorlarsa toplumsal sorun yok demektir" 

Vali Cebiroğlu'nun ardından kürsüye gelen öğrenciler ise okudukları şiirlerle herkesin milli duygularını şahlandırdılar. Törende TUFAG ve Kuzey Kafkas Halk Dansları ekipleri de birer gösteri gerçekleştirdiler. Tören Askeri bando eşliğinde gerçekleştirilen geçit töreni ile sona erdi.
Akşam ise Uygulama Oteli'nde Cumhuriyet Resepsiyonu düzenlendi. 

Editör: TE Bilişim