Deprem sonrasındaki 10 saatlik zaman dilimi içinde de büyüklüğü 1,7 ile 3,2 arasında değişen 23 adet artçı sarsıntının yaşandığı kaydedildi.

 

AFAD Açıklama Yaptı

 

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Marmara Denizi'nde dün meydana gelen ve Kırklareli, Balıkesir, Tekirdağ, İstanbul, Yalova, Bursa ile Kocaeli'nden de hissedilen 5.1 büyüklüğündeki depremde can ya da mal kaybı olmadığını bildirdi. AFAD’dan yapılan açıklamada, depremin dış merkez koordinatlarının '40.86 K' ve '27.90 D' olarak belirlendiği kaydedildi.

 

Can ya da mal kaybı yok

 

Açıklamada, “Depremin 26.90 kilometre derinliğinde normal bileşenli sağ yönlü doğrultu atımlı bir faya bağlı geliştiği, bu fayında Kuzey Anadolu Fay Sistemi'nin batı bölümünde yer alan parçasına ait olduğu tespit edilmiştir. Bu fay parçası, Kuzey Anadolu Fay Sistemi'nin batı bölümünde Marmara Denizi içindeki kısmında Tekirdağ çukurluğu ile orta çukur olarak adlandırılan bölümün ortasında yer almaktadır. 5.1 büyüklüğünde olan depremin hesaplanan şiddet değeri VI olarak verilmiştir. Deprem Kırklareli, Balıkesir, Tekirdağ, İstanbul, Yalova, Bursa ve Kocaeli'nden hissedilmiş olup, AFAD Başkanlığı'nın deprem sonrası yaptığı çalışmalarda herhangi bir can ve mal kaybına rastlanmamıştır” denildi.

 

 

Editör: TE Bilişim