Yalova Mimarlar Odası Yönetim Kurulu’nun geleneksel Ramazan iftarında bir araya gelen yönetim kurulu üyelerin sohbetli bir akşam geçirdi. Yalova’nın günlük yayın yapan gazete sahiplerininde davetli olduğu yemekte unutulmayacak anılarda yaşandı. Oda başkanı İsmail Hakkı Gültekin’in gecikmesiyle başlayan iftarda yönetim kurulu üyelerinin sempatik ve samimi tavırları ile özellikle küçük davetlilerin hareketleri hoş anlar yaşattı.
Müzeyyen Sofrasın’da organize edilen iftar Yesari Asım Sokak’ta kurulan serviste espriler havada uçuşurken Oda başkanı Gültekin’in açıklamaları dikkat çekti.
Gültekin gerek basın toplantılarında gerek il ile ilgili toplantılarda yada özel sohbetlerde tek amaçlarının Yalova’nın geleceğine yönelik eleştiri ve öneri olduğunu başkaca hiçbir art niyet yada beklenti içinde olmadıklarını dile getirdi. Mimarlar Odası olarak Yalova’da yaşayan insanların nasıl daha modern ,özgür ve yaşanabilir kent te yaşamaları üzerine kafa yorduklarını seçilmiş kişilere hep aynı mesafede olduklarını parti ayırmı gözetmediklerini,
Seçilmiş her kurum amirine saygı duyduklarını , istedikleri her an Oda yükümlülükleri çercevesinde yardımcı olamak istediklerini özellikle vurguladı.
1/50.000’lik planların şu an hazır olduğuna da dikkat çeken Oda başkanı Gültekin,askı sürecini beklediklerini, bu süreçte Şehir plancılaarında destek isteyeceklerini ve katkı vereceklerini dile getirdi.Gerçeği yansıtmayan demeçlerin Yalova gerçekleri olmadığını söyleyen Gültekin,Yalova nüfusunu 700.000 olarak düşünenlerin öncelikle Gökçe Barajının su kapasitesini göz önüne almaları gerektiğine vurgu yaptı. Yaşayan bir kent olmanın gereklerini de dile getiren Oda başkanı İsmaail Hakkı Gültekin, havada uçuşan projeler yerine ayakları yere basan projelerde Oda yönetimi olarak üzerlerine düşeni yapacaklarını söyledi.
Kentimizin yatırım alanlarının belli olduğunu anlatan Gültekin, kısa da olsa dile getirdiği kentlilik ve çağdaşlık adına öncelikle trafik sorununun bir bütün olarak ele alınmasını, Altınovadan Yalova Üniversitesine merkez kampüsüne kadar bir raylı sistem yada toplu taşıma sisteminin gerekli olduğunu söyledi.
Özelikle seçilmiş Belediye başkanlarının kısır döngü içinde ki tartışmaları geride bırakmalarını dile getiren Başkan Gültekin,seçim atmosferinde yaşanan çatışmaların ve söylemlerin seçim sonrası kentin yatırımlarını etkilememesi gerektiğini,ülke genelinde de yaşanan tartışmaları n Yalova yerelinde konuşarak çözülebileceğine vurgu yaptı.
Yalova’nın tüm sivil toplum kuruluşlarının aynı niyette olduğunu, kurumlara yardım etme niyeti taşıdıklarını da söyleyen Başkan Gültekin,yöneticilerin bu düşüncede olan kuruluşlarla birlikte hareket ettiklerinde daha başarılı ve toplumsal menfaatlerin karşılık bulacağını söyledi.

Editör: TE Bilişim