Yalova Belediye’sinin birçok kademesinde uzun yıllardan beri görev yapan ve son olarak Yalova Belediye Başkan yardımcılığı görevini sürdürdüğü esnada yakalandığı kanser hastalığı nedeniyle Yalova’da özel bir hastanede tedavi altına alınan Dinçer İlhan hayata gözlerini yumdu. İlhan’ın ölümü Yalova Belediyesi personellerini ve sevenlerini yasa boğdu. 57 yaşında hayata veda eden İlhan için Yalova Belediyesi önünde bir tören düzenlendi. Törene eski bakanlardan Gürcan Dağdaş, Yalova Belediye Başkanı vefa Salman ve Yalova Belediyesi eski başkanlarından Barbaros Binicioğlu ile belediye personelleri ve çok sayıda vatandaş da katıldı. Burada söz alan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman sadece bir görev arkadaşını değil bir dostunu da kaybettiğini ifade etti. Salman, “Dinçer İlhan Yalova’ya çok ciddi hizmetlerde ve katkılarda bulundu. Bu kentin her yerinde ve her karışında emeği var. Sadece Başkan yardımcımı kaybetmenin üzüntüsü içerisinde değilim bir dostumu da bugün ebediyete uğurlamanın hüznünü yaşıyorum. Cenazede hoca nasıl bilirdiniz diye sorar ve biz de iyi bilirdik deriz ama sevgili Dinçer adam gibi adamdı. Kendisinin geride bir iz ve hoş bir sada bıraktığını görüyorum. Şurada ki kalabalığa baktığımda ne kadar çok seveni olduğunu daha net görüyorum.  Allah onun mekanını cennet eylesin. Yalova’mızın da başı sağ olsun” dedi.

 Tören’de Dinçer İlhan’ın ailesi ve sevenlerini yalnız bırakmayan Yalova Belediyesi eski başkanlarından Barbaros Binicioğlu da törene katılanlara hitap etti. Binicioğlu, “Bende Dinçer kardeşimle birlikte çalıştım. Kendisi gerçekten çok iyi bir yönetici, çok iyi bir insan ve çok bir aile babasıydı. 5 yıl kendisi ile Yalova’ya hizmet ettik. Ben hakkımı kendisine helal ediyorum. İnşallah o da bizlere hakkını helal etmiştir” dedi. 
 

Vefat eden Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Dinçer İlhan’a veda eden son isim ise eski bakanlardan Gürcan Dağdaş oldu. Dağdaş ise konuşmasında, “Ben 50 yıllık bir arkadaşımı, kardeşimi kaybettim.  Dinçer tanıdığım en iyi insandı. O hiçbir zaman Yalova’ya ve yaşadığı kentin insanlarına hizmet etmekten kendini geri tutmadı. Adam gibi yaşadı ve adam gibi de bir isim bıraktı. Yalova onu unutmaz. Biz de Yalova’yı Dinçer’imize gösterdiği sevgi ve saygıdan dolayı unutmayız. Mekanı cennet olsun” diye konuştu.

Dinçer İlhan’ın eşi Nermin Dinçer ve kızları Lara ve Çağla Dinçer ise tören boyunca tabutun başından bir an olsun ayrılmadılar. Konuşmaların ardından dualarla son yolculuğuna uğurlanan Dinçer İlhan’ın tabutunu bir dönem müdürlüğünü yaptığı Zabıta Müdürlüğü’nde görev yapan Zabıtalar taşıdı.
Dinçer İlhan Yalova Merkez Camisi’nde öğlen namazına müteakiben kılınan cenaze namazı sonrasında Yalova Şehir Mezarlığı’nda defnedildi.

 

Editör: TE Bilişim