Çınarcık'ta balık avlamak için denize açılan Özel Atakent Hastanesi Hekimleri Nörolog  Uzman Dr. Murat  Albas, Beyin cerrahı uzman Dr. Tolga Kaplan ile hastane personeli İlker Başkan teknenin ala bora olması üzerine sulara gömülmüşlerdi. Çevrede balık avlayan diğer vatandaşlar tarafından denizden çıkartılan Nörolog  Uzman Dr. Murat  Albas ve İlker Başkan kurtulurken Beyin cerrahı uzman Dr. Tolga Kaplan ise boğularak hayatını kaybetmişti. Hayatını kaybeden Dr. Tolga Kaplan görev yaptığı hastaneden düzenlenen hüzünlü bir törenle son yolculuğuna uğurlandı. Anne Ayşe Kaplan'ın ise oğlunun tabutuna sarılarak feryat etmesi yürekleri dağladı.
Edinilen bilgiye göre Yalova Özel Atakent Hastanesinde görev yapan Nörolog  Uzman Dr. Murat  Albas, Beyin cerrahı uzman Dr. Tolga Kaplan ve aynı hastanenin personellerinden İlker Başkan balık avlamak için Çınarcık ilçesine giderek bir tekneyle açıldılar. Bir süre balık avlayan doktorların bulunduğu tekne bilinmeyen bir nedenle alabora oldu. Havanın kararması nedeniyle yardım çağrılarını fark eden çevredeki diğer teknelerde bulunan vatandaşlarca denizden çıkartılan Nörolog  Uzman Dr. Murat  Albas ve hastane santral görevlisi İlker Başkan deniz kenarına çıkartılırken sulara gömülen Beyin cerrahı uzman Dr. Tolga Kaplan kurtarılamadı. Bir süre sonra bulunarak Çınarcık Devlet Hastanesi'ne götürülen doktor Tolga Kaplan'ın kalbinin durduğu yapılan müdahalelere rağmen hayata döndürülemediği öğrenildi.
  Hayatını kaybeden Beyin cerrahı uzman Dr. Tolga Kaplan'ın cesedi ambulansla çalıştığı hastaneye getirildi. Kazayı yaşayan doktorlardan Nörolog  Uzman Dr. Murat  Albas ise hala kazanın şokunu üstünden atamazken hastane personeli tarafından sakinleştirildi. Olayı duyarak hastaneye akın eden  Nörolog  Uzman Dr. Murat  Albas'ın yakınları ve mesai arkadaşları ise gözyaşlarına boğuldu.
Annenin Feryatları Yürekleri Dağladı 
 Çınarcık İlçesinde teknenin alabora olması neticesinde hayatını kaybeden Özel Atakent Hastanesi Beyin cerrahı uzman Dr. Tolga Kaplan için çalıştığı hastanede bir tören düzenlendi. Törende oğlunun tabutuna sarılan anne Ayşe Kaplan dakikalarca gözyaşı dökerken oğlunu denizden çıkartan şahsın olayı anlatması üzerine ise anne Kaplan, "Neden 5 dakika önce kurtarmadın" diyerek feryat etti.
Balık avlamak için tekneyle denize açılan aynı hastanede görev yapan 2 doktor ve 1 santral görevlisinin bulunduğu tekne alabora oldu. Denize düşen doktorlardan Beyin cerrahı uzman Dr. Tolga Kaplan boğularak hayatını kaybetti. Boğularak hayatını kaybeden genç doktor için çalıştığı hastanede hüzünlü bir uğurlama yapıldı. Törene Ak Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel, Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Jülide Güner, MHP İl Başkanı Hasan Topçular, Özel Atakent Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı İlyas Şahin ile hastane personeli ve yakınları katıldı. Burada bir konuşma yapan Özel Yalova Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı İlyas Şahin acılarının büyük olduğunu söyledi. Hayatını kaybeden doktor Tolga Kaplan'ın annesi Ayşe Kaplan'ın ise tabuta sarılarak ağlaması yürekleri dağladı. Bu esnada kaza anında hayatını kaybeden doktor Tolga Kaplan ile teknedeki diğer kişiler Nörolog  Uzman Dr. Murat  Albas ve hastane personeli İlker Başkan'ı sudan çıkartan Nihat Doğan isimli şahsın gelerek başsağlığı dilemesi üzerine annesi Ayşe Kaplan bir kez daha gözyaşlarına boğularak, "Oğlumu 5 dakika önce çıkartsaydın ya" diye feryat etti.
Beyin cerrahı uzman Dr. Tolga Kaplan okunan duaların ardından toprağa verilmek üzere memleketi Mersin'e gönderildi.


Editör: TE Bilişim