Fırıncılar vatandaşın temel gıda maddesi ekmeğe, maliyetlerin artmasını gerekçe göstererek %25'lik zam yaptılar. Buna göre Yalova'da ekmek fiyatı 1 TL'den 1.25 TL'ye yükselmiş oldu. 
Bir süredir beklenen ekmek zammı sonunda hayata geçirildi. Maliyet yükünün arttığını ve bu nedenle de ekmekten kar edemediklerini dile getiren fırıncılar ekmek fiyatlarını arttırdı. 1 TL'den satılan 250 gramlık ekmek %25'lik zamla 1.25 TL'den satılmaya başladı. 
Vatandaşların temel gıda maddesi olan ekmeğe gelen %25'lik zam ise aile bütçesine aylık yeni bir yük getirerek vatandaşları ekonomik olarak sarstı. Ortalama 4 kişilik bir ailenin günde 3 ekmek tükettiği günümüzde düne kadar 90 TL olan aylık ekmek masrafı zamla birlikte 112.5 TL'ye yükselmiş oldu. Bu da aile bütçesine 22.5 TL'lik ek bir yük getirdi. Vatandaşlar bu zammın özellikle dar gelirli aileler açısından çok zorlayıcı olacağını dile getirerek, "Dar gelirli veya kalabalık aileler açısından %25'lik zam gerçekten çok fazla. Vatandaşların temel gıda maddesi olan ekmeğe yapılan zamlarda insaflı davranmak lazım. İlimizde, dar gelirli, işsiz olan vatandaşların yanısıra savaştan kaçarak ülkemize sığınan ve Yalova'ya yerleşen çok sayıda da mülteci var. Onlarda bir şekilde ekmeklerini satın alıyorlar. Bu zammı gerçekten çok buluyoruz" dediler. 
Ülkede Buğday Üretimi En Yüksek Seviyede
Fırıncılar un fiyatları ve diğer maliyetlerin arttığından dert yansalar da ülkemiz buğday üretimi anlamında son yılların en verimli zamanını geçiriyor. Türkiye Ziraat Odaları Birliği, tahıl ürünleri üretiminin 2015 yılında bir önceki yıla göre yüzde 18.1 oranında artarak 32 milyon 714 bin tondan 38 milyon 637 bin tona çıktığını açıkladı. Bir önceki yıla göre buğday üretimi yüzde 18.9 oranında artarak 22.6 milyon tona ulaştı. BM Gıda ve Tarım Teşkilatı (FAO) ise küresel gıda piyasaları hakkında yılda iki kez hazırladığı Tarım Görünüm raporlarında bu yıl dünyada buğday üretimindeki en büyük artış oranının Türkiye’de görüleceğini ifade etti.
Editör: TE Bilişim