Yalova Belediyesi engellilerin eğitime erişimine destek sağlamayı sürdürüyor. Bu kapsamda tahsis edilen bir minibüs sınava gidecek olan engellilere tahsis edilerek erişimleri kolaylaştırılıyor. 
Yalova sınırları dahilinde ikamet eden ve herhangi bir açık öğretim kurumunda lise veya yüksekokul düzeyinde öğrenim gören engelli öğrenciler, sınav dönemlerinde, Yalova belediyesi tarafından, özel engelli taşıma araçları ile sınav yerlerine erişimleri sağlanıyor. 
Yaklaşık 2 yıldır devam eden uygulama engelli öğrencilerin büyük taktirini toplarken; kendisi de yüksek öğretim öğrencisi olan ve uygulamadan yararlanan Biz De Varız Engelliler Derneği Başkanı Ergül Dağcı ise açıklamasında, "Zaten bin bir zorluklarla ve toplumsal baskıları aşarak bu eğitim seviyesine gelmeyi başarabilmiş sayılı öğrenci arkadaşlarımız ikametgahını gözetmeksizin evlerinden çok uzak bir takım sınav noktalarına gönderilmesi engelli bireyin sınav yerine ulaşmasını imkansız hale getiren bir  faktör olarak yıllardır önümüzde duruyordu. Hatta çoğu engellinin eğitimini tamamlayamamasında bu önemli bir etkendi. Ancak Yalova Belediyesinin hizmeti sayesinde bizim için artık bu bir sorun olmaktan çıkmıştır. Yalova'da artık engellilerimizin sınav yerine gidebilecek miyim? gibi bir düşüncesi kalmamıştır. Bunu sağlayan başta belediye başkanımız Vefa Salman olmak üzere tüm emeği geçenlere engellilerimiz adına teşekkür ediyoruz" dedi. 
Editör: TE Bilişim