Yalova merkezli 8 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü, Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan, aralarında öğretmen ve emniyet mensuplarının da bulunduğu 25 kişiden 18'i tutuklandı.
Yalova Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi 8 ilde eş zamanlı yapılan FETÖ/PDY  operasyonlarında gözaltına aldığı 25 öğretmen ve polisi adliyeye sevk etti. Şüpheli polislerin  geçmişte Yalova Emniyet Müdürlüğü’nde görev yaptığı öğrenildi.  Şüphelilerin yakalanması için, 9-17 Kasım tarihleri arasında  Adıyaman,Amasya, Bursa, Bayburt, İstanbul, Kütahya ve Kocaeli’de operasyonlar düzenlenmiş ve gözaltına alınmışlardı Yalova Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, önceki hafta Fetullahçı Terör Örgütü’yle ilgili önemli bir çalışma başlattı. Yapılan çalışmalarda,  FETÖ üyesi; 2’si komiser yardımcısı 14’ü polis, 9’u sivil örgüt imamı 25 şüpheli belirlendi. Aranan şüpheliler tek tek gözaltına alındı. Yapılan aramalarda bazı örgütsel dokümanlar ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheliler Yalova Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulandı. İşlemleri tamamlanan 25 kişi adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 18’i tutuklanırken 7 polisle ilgili adli kontrol hükmü uygulandı.
Mahkemece tutuklanan polislerden 4’ünün telefonunda, FETÖ’nün kriptolu yazılımı Bylock olduğu öğrenildi.  Diğer 3 polisin telefonunda ise Eagle olduğu belirlendi. FETÖ yapılanmasının üst düzey üyeleri tarafından kullanılan Eagle’nin nadiren polis memurlarında çıktığı iddia edildi. Tutuklanan polislerin örgüt içerisinde “abi” olarak adlandırılan kadroda oldukları belirtildi. Yalova Emniyeti’ndeki örgüt üyesi polisleri yönlendirdikleri iddia edilen Emniyet ‘abi’lerinin, örgüt içi hiyerarşi sebebiyle FETÖ’cü komiser ve amirlere bile talimat verebildikleri iddia edildi.

Editör: TE Bilişim