Türk Telekom Yalova İl Müdürü Hakan Tunç ildeki internet kullanıcı sayısının her yıl %10 arttığını söyledi. Tunç hiberoptik altyapının ise 600 kilometrenin üzerine çıktığını vurguladı.
Türk Telekom Yalova İl Müdürü Hakan Tunç ilde yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi.  Telekom'un ilde olası bir afet yaşanması durumunda acil hizmetlerin kesintiye uğramaması için önlemler aldığını vurgulayan Tunç, "1999 yılında yaşanan depremden sonra sistemi çok ileriye taşıdık. Telekom hizmetlerinin kesintiye uğramaması için tüm önlemlerimizi aldık. AFAD'ın bulunduğu noktada bir konteynır içerisinde acil durumlarda hizmet verebilecek şekilde bir santralimiz var.  Olası bir deprem anında tüm sistem çökse dahi bu santral sayesinde acil iletişim devam edebilecek. Yine kurumların bu konudaki durumunun tespit edilebilmesi için bir tatbikat yapılması teklifini de valilik makamına sunduk" dedi.
52 bin 500 Abone Var
Yalova'da ki abone sayısını da paylaşan Tunç, "Şu anda ilimizde 52 bin 500 abonemiz var. Ancak abone sayısı mobil telefonlar nedeniyle her yıl %3 oranında geriliyor. Önümüzdeki süreçte abone sayısının 47 bine kadar gerilemesini bekliyoruz.
Bunun yanısıra internet abonesinin sayısı da her yıl %10 artıyor. Bu oran dünya ve Türkiye ortalamasının üzerinde bir oran. Bunda fiberoptik altyapımızın hızla gelişmesi etkin bir rol üstleniyor. Son 2 yılda fiberoptik altyapının gelişimine 2 milyon TL yatırım yaptık. Bu sayede ildeki internet hızı %40 oranında arttı. Fiberoptik altyapısını en hızlı dönüştüren il Yalova dolayısıyla hızımız da şu anda diğer illere oranla çok ileride. Abonelerimize 26 Mbs hızında internet sunuyoruz" şeklinde konuştu.
"Tahsilat Oranında Ülkenin En İyisiyiz"
Ülke genelindeki tüm Türk Telekom Müdürlükleri arasında en yüksek tahsilat oranına sahip olan ilini Yalova olduğunu da sözlerine ekleyen Tunç, "2014 yılında tahsilat oranlarında Türkiye'de 2. olmuştuk. Ancak bu yıl Türkiye'nin en iyisi biziz. Bunda da Türkiye'nin en iyi ekibi ile çalışmak büyük bir etken" diye konuştu.
"Belediye İsterse Biz Hazırız"
Diğer yandan Yalova Belediyesi'nin bir ara şehrin ana arterlerinde ücretsiz Wi-Fi hizmeti sunacağı yönünde açıklamalarının hatırlatılması üzerine ise Tunç, "Belediye böyle bir hizmeti vermek sterse bizim alt yapımız bu hizmeti vermeye hazır. Belediye bizimle görüşüp ne istediğini söylerse bizde onlara bu hizmeti verebiliriz" dedi.


Editör: TE Bilişim