Gaziler Günü, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenle kutlandı. Yalova Valisi Esengül Civelek, Karamürselbey Eğitim Merkezi Komutanı Tuğamiral Tezcan Kızılelma, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ile Muharip Gaziler Derneği Başkanı Şakir Güner ve Harp Malulü Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Yalova Şubesi Başkanı Mustafa Ürkmez, Atatürk anıtına çelenk sundu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından askerler adına günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Dnz. Bnb. Ferdi Uyanıker yaptı. Şehitlik ve gaziliğin rütbelerin en yücesi olduğunu söyleyen Uyanıker, “Türk vatanının ve yüce Türk milletinin ebedi varlığını devam ettirmek ve bölünmez bütünlüğünü muhafaza etmek amacıyla ülkemizin her karış toprağını savunarak tarihimize altın sayfalar yazdıran kahraman gazilerimize minnet ve şükranlarımızı sunmak onların aziz hatıralarını anmak ve yüceltmek amacıyla 19 Eylül 1921 tarihinde TBMM milletimiz adına en büyük vefa örneğini göstererek Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Atatürk'e Gazi unvanını vermiştir. Bu olay Cumhuriyetimizin ilk anından günümüze uzanan çizgide Gaziler Günü olarak kutlanmaya başlanmıştır. Şanlı ordumuzun İstiklal Savaşı'nda sayısız düşmana karşı birbiri ardına kazandığı kesin zaferler neticesinde vatan topraklarının bütünlüğünü ve yeni Türkiye Devletinin istiklalini tüm dünyaya ispatlaması tarihe Türk mucizesi olarak geçmiştir. Yüce Türk milletinin tarihi bizlere gurur veren eşsiz destanlarla doludur. Türk milleti adeta tarih boyunca verdiği bir var olma mücadelesinden hep başarıyla çıkmışlardır. Bugün 2000'li yılların güçlü ve saygın Türkiye'sinin oluşmasında bu şanlı mücadeleler ve sonrasında kazanılan zaferlerle yatmaktadır. Milletin bağrından çıkan vatan evlatlarından oluşan kahraman Türk Ordusu ülkesine ve dünya barışına yapılan saldırılar karşısında gerektiğinde canını ortaya koyarak vatanını ve dünya barışını savunmuş, vatanını ve insanlık onurunu canından aziz bilmiş ve milletimizin haklı gurur kaynağı olmuştur. Şehitlik ve gazilik sadece manevi olarak değil askerlik açısından da rütbelerin en onurlusudur. Bizler için en şerefli askerlik hatırasıdır” dedi.

Gaziler adına konuşmayı ise Muharip Gaziler Derneği Başkanı Şakir Güner gerçekleştirdi. Şehit ve gazilerimiz ay-yıldızlı bayrağımızın altında yaşamaktan rahatsızlık duymayan her vatandaşın kalbinde var olacağına vurgu yapan Yiğit ise, "Cennet vatanımızın kayıtsız şartsız egemenliğinin korunması uğrunda Çanakkale, Anafartalar, Dumlupınar ve Sakarya'da, dünya barışı için Kore'de, soydaşlarını korumak için Kıbrıs'ta kahramanlık destanları yazıp aziz canlarını, 'Vatan sağ olsun' diyerek feda eden şehitlerimiz bizlere çok önemli bir emanet teslim ettiler. Vatanın üniter bütünlüğünün devamı için yurt içinde hain emeller güden dış mihraklı, şer odaklı saldırılara karşı her geçen gün şehitler verirken emanetimizin değeri daha da artmaktadır. Geçmişimizle bugünün bağını sağlayan kahraman gaziler, sizler bizim için çok değerlisiniz. Cesaret ve feragat duygularının yaşayan abidelerisiniz. Kahramanlıklarınız ile ne kadar gurur duysanız azdır. Bu cennet vatan için yaptığınız hizmetler, tarihin sayfalarında altın harflerle yazılı olacaktır. Ay-yıldızlı bayrağımızın altında yaşamaktan rahatsızlık duymayan her vatandaşın kalbinde var olacaksınız. Sizler şehitlerimizle birlikte Cumhuriyetimizin, özgürlüğümüzün teminatı ve temel taşlarısınız. Sizlere hak ettiğiniz saygıyı göstermeyenler, sizleri önemsememem gafleti içerisinde olanlar çıkabilir. Asla üzülmeyin. Bedeninizdeki kurşunlar sizlerin onur ve şeref madalyalarıdır. İnanıyoruz ki yüce devletimiz gazilerimizi sahipsiz bırakmayacak ve siz gururlu, onurlu gazilere sahip çıkacaktır" şeklinde konuştu.

Yapılan törenin ardından protokol mensupları, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Yalova Şubesi’ne ziyaret gerçekleştirdi. Yapılan ziyarette Dernek Başkanı Şakir Güner konuklarını karşıladı. 

Editör: TE Bilişim