Yalova Üniversitesi Polimer Mühendisliği bölümü tarafından bu yıl 4.sü düzenlenen Biyomalzeme Günleri konusunda uzmanlaşmış bilim adamlarını bir araya getirdi. Yalova Üniversitesi Polimer Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Yıldırım, "Biyomalzemeler geleceğin malzemesidir. Endüstrinin bu değişime ayak uydurması lazımdır" dedi.
Türkiye'nin alanındaki ilk ve tek bölümü olan Yalova Üniversitesi Polimer Mühendisliği bölümü, Raif Dinçkök Kültür Merkezi'nde bu yıl 4.sü düzenlenen Biyomalzeme Günleri kapsamında alanında uzmanlaşmış bilim adamlarını ve Polimer Mühendisliği öğrencilerini buluşturdu. Programın açılış konuşmasını Yalova Üniversitesi Polimer Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Yıldırım yaptı. Yıldırım Polimer'in geleceğin teknolojilerini yönlendireceğini dile getirerek, "Gerçekte Biyomalzemeler geleceğin malzemeleri içerisinde yer almaktadırlar. Özellikle geleceğin teknolojilerine yön verecek plastikler birisi de Biyomalzemedir. Gelecekte çok önemli bir malzeme olarak kullanılacağı muhakkaktır. Çok yakın gelecekte klasik endüstri yol olacak. Yeni bir endüstri çeşidinin doğuşuna hep birlikte şahitlik edeceğiz. O nedenle endüstri bu değişime ayak uydurmak zorundadır. Polimer geleceğin teknolojilerini yönlendirecek. Bu kaçınılmaz bir durumdur. %100 plastikten yapılmış bir arabayı hayal edin. Dünya yavaş yavaş oraya doğru gidiyor. Özellikle savunma sanayinde tankların ve yıpranmaz silahların yapımında Plastik Kompozitlerin yani Polimerin giderek ağırlık kazandığını görüyoruz. Yeni elyafların ve mukavemeti daha güçlü materyallerin ortaya çıkması ile birlikte Plastik Kompozitler geleceğin malzemesi olarak kendilerine yer buluyorlar. Bu yeni malzemeler geleceğin teknolojileridir. Bu yeni malzemeler olmadan geleceğin teknolojilerinin ortaya konması mümkün değildir. O nedenle Biyomalzemelerin de geleceğin teknolojileri arasında önemli bir yeri olacak. Bugün bir, iki madde ile üretimleri sınırlı olsa da gelecekte bir çok maddenin üretim imkanı olacak" dedi.
Biyomalzeme Günleri'nin ilk oturumunda ise Hacettepe Üniversitesi, Kimya Bölümü öğretim görevlisi Prof.Dr. Adil Denizli söz alarak, bu alanda yapılan bilimsel çalışmalar konusunda bilgiler verdi. Denizli, "Moleküler Baskılama ve Biyomalzemeler" konusunda bir sunum gerçekleştirdi. Denizli Biyomalzemelerin tıp alanında nasıl kullanılacağını ve bunların sağlık alanında gerçekleştireceği değişiklikleri anlattı.
4. Biyomalzeme Günlerinde; Doç.Dr. Melisa Türkoğlu Laçin (Yıldız Teknik Üniversitesi,

Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü), Doç.Dr. Filiz Kuralay (Ordu Üniversitesi,Kimya Bölümü), Prof.Dr. Yannis Missirlis (University of Patras), Doç.Dr. Sinan Eğri (Gaziosmanpaşa Üniversitesi,Biyomühendislik), Prof.Dr. Kezban Ulubayram (Hacettepe Üniversitesi, EczacılıkFakültesi, Temel Eczacılık Bilimleri Bölümü), Prof.Dr. İbrahim Vargel (Hacettepe Üniversitesi, Tıp Fakültesi, Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Bölümü), Doç.Dr. Pınar Yılgör Huri (Ankara Üniversitesi, Biyomedikal Mühendisliği Bölümü), Doç.Dr. Gazi Huri (Hacettepe Üniversitesi, Tıp Fakültesi, Ortopedi ve Travmatoloji Bölümü) de sırayla sunumlarını gerçekleştirdiler.  Yalova Üniversitesi Polimer Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin de katıldığı 4. Biyomalzeme Günlerinde alanında uzmanlaşan bilim adamları ile öğrenciler de buluştu. Öğrenciler bu alanda mesafe kaydeden bilim adamlarına sorular yöneltme imkanı da buldular. 

Editör: TE Bilişim