Yalova caddelerinde geçit töreni düzenleyen hava harp okulu askerleri halkın beğenisini topladı. 750 askeri öğrencinin tatbiki eğitimi 16 Ağustos’a kadar sürecek. 

 

  Hava Harp Okulu’nun 6 haftalık eğitim kampı, Taşköprü’de bulunan Hava Meydan Komutanlığı’nda başladı. Askeri öğrenciler, Cemile Ketenci isimli gemi ile Yalova’ya geldi. Hava Harp Okulu öğrencileri için Cumhuriyet Meydanı’nda tören düzenlendi. Vali Yardımcısı Cezmi Türk Göçer, Belediye Başkanı Yardımcısı Nurettin Yılmaz Hava Meydan Komutanı Hv. İsthk.Alb. Şevket Bayram ve Garnizon komutanı Den.Piy. Kdm. Alb. Mehmet Filiz ve İl Jandarma Alay Komutan Vekili Jan. Alb. İlhan Çetinkaya tarafından karşılanan öğrenci alayı adına Hava Harp Okulu Öğrenci Alayı Komutanı Hav. Plt. Kurm. Alb. Kemal Akçınar protokol mensuplarına çiçek takdim ettiler. Karşılamanın ardından Cumhuriyet Meydanı’nda tören alanına geçen askeri öğrenciler, Atatürk Anıtı’na çelenk koydular, saygı duruşunda bulundular ve İstiklal Marşı’nı okudular. Tören geçişinde Yalovalılar tarafından alkışlanan askeri öğrenciler, daha sonra otobüslerle eğitim görecekleri tesislere hareket ettiler.

  750 ASKERİ ÖĞRENCİNİN 31'i BAYAN

  Yalova’ya tatbiki eğitim amacıyla gelen 750 öğrenci arasında 31'i bayan ve 40 yabancı öğrenci de bulunuyor. 8 Temmuz-16 Ağustos 2012 tarihleri arasında yapılacak olan kampta askeri eğitim, uçuş eğitimi ve duyuşsal alan eğitimleri verilecek.
 

 

 

Editör: TE Bilişim