Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu Denetimli Serbestlik İl Müdürlüğü ile Türkiye Muharip Gaziler Derneği Yalova Şubesi arasında protokol imzalandı. Yükümlüler Gazi  derneklerinde gazilere hizmet edecek.
Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu Denetimli Serbestlik İl Müdürlüğü ile Muharip Gaziler Derneği Yalova Şubesi arasında protokol imzalandı. Protokole Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik İl Müdürü İsa Küçük ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Yalova Şubesi Başkanı Şakir Güner imza koydular. Protokol kapsamında, kamu yararına ücretsiz çalışma cezası verilen yükümlüler dernek binasının temizliği, çay servisi gibi konularda hizmet verecekler.
Protokolle ilgili yapılan açıklamada ise şu bilgilere yer verildi, "Yalova Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile kamu kurumları ve kamu yararına hizmet veren özel kuruluşlar arasında işbirliği protokolleri imzalanmaktadır. Bu kapsamda Türkiye Muharip Gaziler Derneği Yalova Şubesi Başkanı Şakir Güner ile Yalova Denetimli Serbestlik Müdürlüğü arasında işbirliği protokolü imzalanmıştır. Protokol kapsamında, dernek binasının temizliği, çay servisi vb. ihtiyacı kamu yararına ücretsiz çalışma cezası verilen yükümlüler tarafından yerine getirilecek olup, bu vesile ile ülkemiz için yüksek hizmetleri bulunan gazilerimize destek olunması ve kamuya yarar sağlanması amaçlanmaktadır.  Kamu yararına ücretsiz çalışma cezası, yükümlünün iyileştirilmesi ve topluma kazandırılmasını amaçlayan, yükümlünün topluma verdiği zararı kamu hizmetinde ücretsiz çalışarak geri ödemesini, sorumluluk bilinci geliştirmesini, kurallara uyma becerisi ve çalışma disiplini kazanmasını esas alan bir yaptırımdır" 

Editör: TE Bilişim