İnce, bayram süresince Yalova'nın köylerini dolaşarak, köy kahvelerinde vatandaşlarla sohbet edip bayramlarını kutladı.Çiftlikköy ve Çınarcık ilçesinde miting düzenleyip Cumhurbaşkanı Adayı İhsanoğlu'na oy istedi. İnce, "Tatili yarıda bırakıp oyunuzu kullanın" çağrısı yaptı. 
İnce, bayram süresince, Yalova Merkez köyleri, Altınova, Çınarcık,Çiftlikköy ilçelerine bağlı köyleri gezerek vatandaşların bayramını kutladı. CHP İl Başkanı Özcan Özel, İl ve ilçe yöneticileri, belediye ve İl Genel Meclis Üyeleriyle birlikte köy kahvelerinde vatandaşlarla sohbet eden İnce, vatandaşlardan Cumhurbaşkanı Adayı Ekmelettin İhsanoğlu'na oy verilmesini istedi. Bayramın son gününün gecesinde ise Çiftlikköy sahilinde miting düzenleyen İnce, Çiftlikköy sahilinde Çiftlikköy halkı ve yazlıkçılara seslendi. İnce "Önümüzde Türkiye için bir fırsat mevcut. O fırsat 10 Ağustos. Hep beraber fakat bakın sahilden sandığa gitmeyip, sonra da Cumhuriyetçi kesilmek yok. Cumhuriyeti fazla seviyoruz fakat şezlongu daha fazla seviyoruz galiba.Ama bu sefer, tatilimizi yarıda bırakıp gidip oyumuzu kullanacağız. Bu seçim geçerli oyların seçimidir" dedi.  
konuşması kalabalık topluluk tarafından sık sık alkışlanan İnce "  Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Yüce Divan'dan kaçmak için Çankaya'ya çıkmak istiyor Recep Tayyip Erdoğan'ın derdi belli. Onun derdi Başbakanlıktan sonra Yüce Divan'a gitmemek, yolsuzlukların hesabını vermemek. Sıfırladığı paralardan korkuyor. Minibüsler dolusu parayı nasıl sıfırladığını herkes biliyor. Onun hesabını vermemek için Çankaya'ya çıkmak istiyor. Yok öyle yağma. Bunun hesabını millete verecek" dedi.
Cumhurbaşkanı adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu için birlikte olunması gerektiğine vurgu yapan İnce, 10 Ağustos´taki seçimlerin yetim hakkı yiyenlerle yetim hakkını korumak isteyenlerin, Müslümanların birbirini öldürmesine yardımcı olanlarla buna karşı çıkanların seçimi olacağını kaydetti. 
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ı eleştiren İnce, "O kendini cıva zannediyordu, meğer hava bir başbakan yardımcısıymış. Yani hava-cıva bir başbakan yardımcısı" dedi.
İnce, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın 'Eğer cemaat bizden özür dilerse, onları affederiz' konuşmasıyla ilgili eleştiride bulunarak " 'Özgül ağırlığı olan bir adamım' diyor. Geçenlerde bir açıklama yaptı yine. Dedi ki, 'Eğer cemaat bizden özür dilerse, onları affederiz'. ya sen kimsin? Yani bir bakacaksın suçlu mu suçsuz mu, hemen affediyorsun. Nasıl affediyorsun? Başbakan çıktı dedi ki; 'Bülent Bey'e bunu kim söyledi bilmiyorum ama benim böyle bir derdim yok' dedi. Özgül ağırlık en fazla cıvadadır. Bir de hava var biliyorsunuz. Hava da en hafiftir. Helyum doldurursunuz bir balona, balon uçar. Cıva da en ağırı. O kendini cıva zannediyordu, meğer hava bir başbakan yardımcısıymış. Yani hava-cıva bir başbakan yardımcısı" dedi.
Editör: TE Bilişim