Cumhuriyet Meydanı’nın ucundaki yerinde akıbetini bekleyen İnkılap, Yalova’da bulunduğu birkaç yıl içinde dibi betonlandı, içinde otel odası olarak tasarlanan pek çok bölüm açıldı, vazgeçildi üzerine kaçak kat çıkıldı, çıkılan kat yıkıldı, bacası söküldü yeniden Retrobet takıldı, hatta İnkılap’ın artık bir vapur olmadığı, Türk Lloydu tarafından hazırlanan raporla tescil edildi.

İnkılap’ın üzerinde bir zamanlar ait olduğu ‘Şehir Hatları İşletmesi’nin logosunun yer aldığı alameti farikası bacası, geminin üzerine yeniden konulurken sabitlenmediği için geçen hafta yaşanan fırtınada arka kısımda yerinden oynayarak dönmüştü.

Baca, yapılan bir operasyonla düzeltildi, hatta eskisi gibi vapurun orta kısmına konuldu. Böylece artık bir hurda görünümünde olsa da görsel olarak vapur imajı sağlanmış oluyordu. Ancak unutulan, gözden kaçan ufak bir detay vardı, baca ters yerleştirilmişti. Nasreddin Hoca’nın eşeğine ters binmesi gibi, geminin de bacasının ters döndürülmesine dikkat eden vatandaşlar ise vapurun başına gelenlere artık şaşırmadıkları ifade ediyor.

 

 

Editör: TE Bilişim