‘Çalar Saat’ programında, sosyal medya ve sms aracılığıyla CHP Grup Başkanvekili ve Yalova milletvekili Muharrem İnce’nin olası genel başkan adaylığıyla ilgili görüşlerini dile getiren izleyiciler, İnce’nin hitabet yeteneği ve konuştuğu  konulara hakimiyetiyle kitleler tarafından ilgi gördüğünü belirterek, genel başkanlık için uygun gördüklerini söylediler. Bir izleyici gönderdiği sms mesajında, İnce’nin Genel Başkan adaylığıyla ilgili şunları söyledi: “Muharrem İnce gelmeli CHP’nin başına… Soyadı ince gibi lafları var ve gerektiği gibi gönderme yapmasını biliyor”

Fox  TV’de yayınlanan Çalar Saat Programının sunucusu Fatih Portakal ise izleyicilere böyle bir soruyu sormalarının gerekçesini şöyle açıkladı: “Neden böyle soru soruyorum. AKP’de bakıyorsunuz,  ikinci adam yok. MHP’ye baktığınızda Grup Başkanvekili Oktay Vural  biraz konuşuyor. CHP’ye baktığınızda ise Grup başkanvekili Muharrem İnce, bakıyorsunuz hafta sonu bir Yalova’da, bir İzmir’de aynı gün birkaç yerde konuşuyor. Sosyal medyayı çok iyi kullanıyor ve geniş kitleler tarafından takip ediliyor. Meclis dışında birçok yerde vatandaşla buluşuyor. Buradan hareketle CHP’nin yeni genel başkanı olabilir mi, diye vatandaşların görüşünü alalım dedik”

Geçtiğimiz günlerde CNN Türk’te yayınlanan Enver Aysever’in sunduğu ‘Aykırı Sorular’ programında kendisine CHP Genel Başkanlığıyla ilgili olarak sorulan soru üzerine İnce, siyasetin hesap üzerine yapılmayacağını, kendisine ileride böyle bir görev verilirse de bundan kaçmayacağını söylemişti.

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, kendisine yöneltilen Genel Başkan adaylığına ilişkin soruyla ilgili olarak, “Ben siyaseti ihanet odaklı yapmam. Şu anda ben genel başkanın vekiliyim, siyaset hesap üzerine yapılmaz. Yani ben ilçe başkanı olursam sonra, il başkanı olurum sonra, milletvekili olurum, grup başkanvekili olurum, genel başkan olurum gibi bir hesap siyasette tutmaz. İlçe başkanlığı yaptım mı evet yaptım, il başkanlığı, milletvekilliği, grup başkanvekilliği yaptım. Ama bu doğru bir hesap değil. Siz bulunduğunuz yerin görevini çok iyi yapmalısınız. Gerisini takdire bırakacaksınız” açıklamasında bulunmuştu.
Editör: TE Bilişim