Yalova Kantin İşletmecileri Derneği Başkanı Selim Işılak amaçlarının çocuklara daha sağlıklı bir hizmet sunmak, okul ve kantinciler arasında köprü vazifesi görmek olduğunu dile getirdi.
Yalova Kantinciler Federasyonuna bağlı olarak geçtiğimiz günlerde hizmete giren Yalova Kantin İşletmecileri Derneği okul kantinlerinde sağlıklı ve modern bir hizmet ortaya koyulması amacıyla çalışmalarına hız verdi. Bu kapsamda 4 kişilik bir komisyon kuran dernek okul kantinlerinde periyodik denetimler de gerçekleştirerek öğrencilerin sağlığını da koruyacak. Konuyla ilgili bilgi veren Yalova Kantin İşletmecileri Derneği Başkanı Selim Işılak, "Derneğimiz önemli bir misyon üstleniyor. Hedefimiz okullarda yavrularımızın gıda satın aldıkları kantinleri yasa, tüzük ve yönetmeliklere uygun şekilde sağlıklı ve modern bir halde çalıştırmaktır. Bunun için 4 kişilik bir komisyon kurduk ve bundan sonra denetimler gerçekleştireceğiz. Görülen hata ve eksikliklerin tamamlanmasını sağlarken işini iyi yapan kantincileri de ayın kantincisi seçerek ödüllendireceğiz. Bir diğer hedefimiz de okul yönetimi ve okul aile birlikleri ile kantin işletmecileri arasında köprü vazifesi görmek. Bu konuda elimizden gelen özeni göstereceğiz" dedi.
Sürekli düzenlenen kermesler olumsuz etkiliyor
Okullarda ardı ardına gerçekleştirilen kermeslerin ise kantin işletmecilerini olumsuz yönde etkilediğini dile getiren Işılak, "Okullarımızda elbette ki kermesler düzenlensin. Ama bazı okullarda haftanın 3 günü kermes düzenleniyor. Bu da okula belli bir ücret ödemekle yükümlü olan kantincileri olumsuz yönde etkiliyor. Biz kermeslerin yılda 2 kere yapılmasını istiyoruz. Bunu okul yönetimlerine de ileteceğiz" dedi.
Yeni yönetime başarılar diliyoruz
Yalova Kantinciler Federasyonu'nda geçtiğimiz günlerde genel kongresini yaptığını hatırlatan Yalova Kantin İşletmecileri Derneği Başkanı Selim Işılak, "Kongrede Vahap Osmanoğlu yeniden başkan seçildi. Biz başkanımıza ve yeni yönetime görevlerinde başarılar diliyoruz" diye konuştu. 

 

Editör: TE Bilişim