Açılışa Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, eşi Dilek Salman, Yüce Karanki ve Sinan Karabulut’un aile büyükleri ile vatandaşlar katıldı.

Törende ilk konuşmayı Sinan Karabulut’un kardeşi Enes Karabulut ikizi Beyzu Karabulut ile birlikte gerçekleştirdi. Enes Karabulut, “Buraya geldiğimiz için hepinize çok teşekkür ediyorum. Kısaca ağabeyimden bahsetmek istiyorum. Güler yüzlüydü ağabeyim. Burada her gördüğümüz çocuğun güler yüzünde ağabeyimi hatırlamak bize çok gururlandıracak. Buraya yapılan park için Başkanımız Vefa Salman’a ve Yalova Belediyesi’ne çok teşekkür ediyorum” dedi. İkizler konuşmalarını, “Ağabeyimiz seni çok seviyoruz” diyerek sonlandırırken duygusal anların yaşanmasına sebep oldular.

“Kelimeler Kifayetsiz Kaldı”

Sinan Karabulut’un kardeşleri Enes ve Beyzu Karabulut’tan sonra söz alan YüceKaranki’nin amcası Vecdi Karanki; “Kelimelerin kifayetsiz, yetersiz kaldığı an. Gönül isterdi ki ismiyle beraber yaşasın koca çınar olsunlar. Ama mukadderat. Hepimiz inanıyoruz, ömürleri bu kadarmış. Ama yüreğimize bir nebze olsun Enes kardeşimin dediği gibi. O fidanların yerine ekilen bu fidanlar, bu çiçekler burada oynayan cıvıl cıvıl çocuklar bunlar büyüdükçe yaşadıkça onlar da yaşayacaklar. Naaşlarının alınıp gelmesinden bu güne kadar bu ana kadar bizleri yalnız bırakmayan ismiyle müsemma sevgili Vefa kardeşimize sonsuz teşekkürler. Bizleri en iyi o anlıyor, biliyorsunuz. Genç yaşta toprağa vermenin ne demek olduğunu iyi biliyor. Bizleri hiç yalnız bırakmadı. Yalova’nın her zaman böyle bir insana ihtiyacı var. Ne olur siz de onu yalnız bırakmayın” dedi.

“Cemal Süreya diyor ki; Her Ölüm Erken Ölümdür”

Merhumların yakınlarından sonra söz alan BaşkanVefa Salman; “Benim içinde zor bir konuşma. Cemal Süreya diyor ki; her ölüm erken ölümdür. Bu iki evladımın ölümü Cemal Süreya’nın dediğinden daha da erken bir ölüm oldu. Adını ne koyarsak koyalım, kadere iman etmişiz. Dayanmak zorundayız, sözün bittiği yerdeyiz. Oğlum Özgün’ün doğum tarihi 1 Mart’tı. Biraz da bu iki çocuğumuzla denk gelerek bizi de duygulandırdı. Az önce Enes kardeşimin dediği gibi burada çocukların gülerek oynayacak olması ikisinin de ruhunu şad edecek. Ben bu parka isimlerini verirken ailenin acısını tazelemek gibi bir amacım yoktu. Onların duygularını incitmek, tekrar tekrar acıyı yaşatmak gibi bir düşünce taşımıyorum. Aksine bir ders çıkarılması lazım bazı şeylerden hayattan, onun ötesinde bir gün hepimizin gideceği yer kara toprak. Birbirimizi kırmadan üzmeden dünyanın maddiyatına fazla önem vermeden,bu yaşamda önemli olan iyi bir iz bırakabilmektir. Ben ne olursa iki evladımızın da iyi bir iz bıraktıklarına yürekten inanıyorum. Mekânları cennet olsun. Parkımız daİsmetpaşa Mahallemize ve Yalova’ya hayırlı olsun” dedi.

Konuşmanın sonunda Başkan Salman, Balıkçılar Kooperatif Başkanı Erdal Tokalak’a hediye ettiği kayık için teşekkür etti.

Editör: TE Bilişim