Almanya’da bulunan sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle beraber ilimize gelen Hauschild, Yalova’da çeşitli programlara katılacak.

Ziyaret sırasında Yalova’nın Fahri Hemşehrisi olmaktan gurur duyduğunu söyleyen Ulrich Hauschild, “Uzun yıllardır geldiğim Yalova’ya kalabalık bir grupla geldiğim için çok mutluyum. Kardeş şehir bağlantılarını güçlendirmek adına yeni bir sayfa açmak istiyoruz. Bu sebeple Avcılar Kulübü, Avukatlar Kulübü, Masa Tenisi ve Rotary gibi oluşumlardan çeşitli temsilcilerle geldik. En büyük isteklerimizden biri üniversiteyle kardeşlik ilişkileri başlatmak. Bu amaçla bugün Rektör Eruslu ile görüştük. İki şehir arasında eğitim programı başlatarak öğrenci değişimi yapacağız. Aramızda Yalova’ya ilk defa gelen arkadaşlar var. Biz eski Yalovalılar, yeni Yalovalılara yani onlara şehri tanıtmak istiyoruz. Umarım güzel günler yaşarlar ve yine gelmek isterler” şeklinde konuştu.

“KARDEŞLERİMİZLE BİR ARADA OLMAKTAN MUTLUYUZ”

Kardeş şehir Bad Godesberg’den gelen misafirlerle bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal; “40 yılı aşan kardeşliğimiz var ama özellikle son 20 yılda çok canlı hale geldi. Bunun baş mimarlarından biri Sayın Hauschild. Kardeş şehir ilişkilerine kendisini adayan Ulrich Hauschild, bu sefer farklı bir ekiple gelerek kardeşlik bağını güçlendirmeyi amaçlıyor. Bizde son 2 yılda bu konuda çalışmalar yapma gayreti içerisindeyiz. Çifte vatandaşlık hakkı kullananlar için birim oluşturduk. Onların haklarını kullanmalarına yardımcı oluyor. Geçtiğimiz sene Türk işçilerin Almanya’ya gitmesinin 50. yılı münasebetiyle geniş çaplı bir program hazırladık. Çok beğenildi. Bakanlık yetkilileri en geniş katılımlı ve nitelikli program olduğunu belirti. Yalova Bad Godesberg’e göre hızlı gelişiyor. Cumhuriyet Meydanı’nda çeşitli çalışmalar yaptık. Hemen yanında olan Bad Godesberg Parkı’nda da düzenlemeler oldu. Orayı sizlerle beraber açmaktan mutlu olacağız” dedi.

Başkan Koçal, ziyaretçilerin Yalova’nın sosyal yapısıyla ilgili sohbet ederek soruları cevapladı.

 

Editör: TE Bilişim