Hacımehmet Ovası TOKİ evlerini de kapsayan yeni mahallenin muhtar adaylarından Kemal Kaya, Yalova’nın en hızlı gelişen yeni mahallesinde bir çok sorunun bulunduğunu dile getirerek, muhtar aza adayları Şenol Karademir, Gülşah İçin, Vahap Tatlı ve Hafize Karahasanoğlu ile birlikte sorunların çözümüne talip olduklarını dile getirdi.

2008’de İl Jandarma Komutanlığı’ndan emekli olan Kaya, muhtarların görevine, yasal mevzuata ve sorunlara hakim olduğunu ifade ederek, mahalle sorunlarının çözümü için belediye, valilik, il genel meclisi, emniyet müdürlükleriyle ve diğer kurumlarla koordineli bir şekilde çalışacaklarını söyledi.

 

“Adnan Menderes Mahallesi en hızlı gelişen yer”

 

Kaya, “Yeni mahallemiz doğuda Ali Şener Caddesi ile batıda Safran Deresi arasında kalan kısımdan oluşuyor. 10 bin kişiye yakın bir nüfusumuz var, seçimlerde oy kullanabilecek seçmen sayısı ise 4 bin 600 kişi. Burası Yalova’nın gelişme alanı, aynı zamanda 3 katlı binalarıyla en sağlam yerlerden de biri. Ancak mahallenin özellikle TOKİ’nin çözülemeyen bir okul sorunu var. Türkiye’deki tüm TOKİ’lerde okul ve cami projeyle birlikte yapılıp hayata geçiyor ama burada okul sorunu bir türlü çözülemedi. Ayrıca anaokulu, kreş gibi birimlerin de olmaması bir handikap. Çünkü ailelerin bir çoğu çalışıyor ve çok çocuklu aileler için yakın bölgede bu gerekliliklerin olmaması sıkıntı doğuruyor. Toplu taşımada da minibüslerin çok dolu olması ve ücretin 1,75 TL olması dolayısıyla vatandaşlar belediyeden belediye otobüslerini devreye almasını bekliyor. Vatandaşlarla konuştuğumuzda bir yaşlı teyze, eşiyle birlikte Pazara gidip gelmelerinin 7 TL’ye mal olduğunu, bu parayla eğer bu bölgede bir Pazar olsa gerekli alışverişini yapabileceğini söyledi. Yani burada pazaryeri kurulması da isteniyor. Ayrıca bölgede hırsızlık olaylarının artması nedeniyle bir polis noktası oluşturulması talep ediliyor. Başıboş sokak hayvanlarının çoğalması nedeniyle belediyenin bunlarla ilgili küpeleme, aşılama ve rehabilite işlemlerini yapması da gelen istekler arasında. Tüm bu sorunlarla ilgili olarak gerekli adımları atmaya talibiz” diye konuştu.

Adnan Menderes Mahallesi Muhtarlığı’na Kemal Kaya’nın haricinde Şevket Kocaman ve Yaşar Gazi Şeker, diğer aday olan isimler.  Muhtarlık için 3 arasında seçmenler Pazar günü tercih yapacak.

 

Editör: TE Bilişim