Yalova’da TOKİ ev yapmamasına rağmen, söylentiler üzerine konut almak  için Emekli Derneğine başvuru  yapanlar, gerçekte Derneğe üye yapılıyor. Böylelikle üye olanlardan SGK, düzenli olarak Dernek üye aidatı kesecek.  Konut başvurusu yaptıklarını sanan emekliler, gerçekte Derneğe üye oldukları için 18 TL'lik ilk aidatını ödemiş oluyor.
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, 250 lira taksitle emekli vatandaşları ev sahibi yapmaya yönelik çalışma yürüttüklerini belirtip emeklilere uyarıda bulunarak "Vatandaşlarımız, valiliğimizin ve belediyemizin haberi olmadan herhangi bir emekli derneğine müracaat etmesin" dedi. 
DİSK emekli Sen Başkanı Veli Beysülen ise yaptığı açıklamada, emekli derneklerinin emeklilere  yönelik konut satışını kendilerine sağlıyorlarmış gibi, konut sahibi olmak isteyen emeklileri, kendilerine üye olmaya başladıklarını hatırlatarak ‘ Konut başvurusu adı altında binlerce emekliyi üye gösteren ve her yıl onların aylıklarından aidat kestiren derneklerin, emeklilerin konut sahibi olması imkânını kendileri sağlıyormuş gibi, göstermelerine inanmayın ve sizden aidat toplamanın peşinde olan derneklerin oyununa gelmeyin." uyarısını yaptı.
Bilindiği gibi daha önce de Yalova Belediye Başkanı Salman açıklama yaparak TOKİ’nin Yalova’da konut yapmayacağını belirterek emeklileri uyarmıştı
Konut başvurusu yaptıklarını sanan emekliler, gerçekte Dernege üye oldukları için 18 Tl lik ilk aidatını ödemiş oluyor. Dernege üye olanların evrakları ve üyelik sözleşmeleri Dernek Genel merkezine gönderiliyor. Dernek Genel merkezi de üye olanların isimlerini SGK Genel Müdürlügüne gönderiliyor.  SGK ise, bu kesintileri emeklilerin Maaşından kesip Emekli Dernegine yatırıyor.
 Ancak emekliler kendilerine maaş bordrosu verilmediği için maaşlarından yapılan kesintiden habersiz. Birçoğu ise bu paranın ilaç ya da muayene farkı olarak alındığını düşünüyor. Aylıklardan kesilen aidatlar, emekli derneğine aktarılıyor. Üye aidatları, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından işçi emeklisinin aylığından otomatik olarak alınıyor. Kurumun yaptığı bu kesinti yönetim kurulunun aldığı bir idari karara dayanıyor.
DİSK emekli Sen Başkanı Veli Beysülen yaptığı açıklamada Son günlerde iktidara yakın gazetelerde yer alan 'Emeklilere TOKİ'den konut müjdesi' haberlerinin emekli Derneği'nin, bu hakkı kendileri sağlıyorlarmış gibi, konut sahibi olmak isteyen emeklileri, kendilerine üye olmaya çağırdıklarını belirterek, bu tür haberlerle, TOKİ'nin dernek üyeleri için konut yapacağı algısına yol açmakta olduğunu, emeklileri derneklere üye olmaya yönlendirildiklerini savundu. 
Emeklilerin konut sahibi olması imkânını kendileri sağlıyormuş gibi göstermelerine ve emeklilerden aidat toplamanın peşinde olan derneklerin oyununa gelmemesi konusunda uyaran Beysülen şöyle devam etti:
"Her ne kadar Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı TOKİ'nin ayırım yapmaksızın, gerekli şartlara haiz tüm emeklilere konut yapacağını açıklamış olsa da, dernekler bu hakkını kullanmak isteyen her emeklinin kendilerine başvurması ve üye olması gerektiği yönünde açıklamalar yaparak, emeklilerin kendilerine üye olmasını sağlamaya çalışmaktadırlar. Emeklileri uyarıyoruz; bakanın açıklamalarında da görüldüğü gibi, Türkiye'de yaşayan ve başvuran her emekli, TOKİ'nin belirlediği şartları yerine getirmek koşuluyla, herhangi bir aracıya gerek olmadan, konut sahibi olabilecekken, yüz binlerce emekliyi üye gösteren ve onların  aylıklarından aidat kestiren derneklerin, emeklilerin konut sahibi olması imkânını kendileri sağlıyormuş gibi, göstermelerine inanmayın ve sizden aidat toplamanın peşinde olan derneklerin oyununa gelmeyin”
Editör: TE Bilişim