Körfez Geçiş Köprüsü'nün son tabliyesi düzenlenen törenle yerine yerleştirildi. Tabliyenin özel yapım pirinç alaşımından yapılan somunlarını da  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım birlikte sıktı. Köprüye, "Osmanbey" adı verildi. 
Devletin zirvesi Türkiye'nin en önemli mega projelerinden birisi olan Körfez Geçiş Köprüsünün 113 tabliyesinin sonuncusunun yerleştirilmesi amacıyla düzenlenen tören için Yalova'da buluştu.Körfez Geçiş Köprüsünün son tabliyesini monte eden vidalar ise sembolik bir törenle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım tarafından sıkıldı. Böylece körfezin iki yakası resmen birleşmiş oldu. Burada kısa bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Başbakanımız ve Ulaştırma Bakanımızla birlikte köprümüzün vidalarını sıktık. Gerçekten Dünya'da özellikleri bakımından 4. en büyük köprüsü olan bu köprü ile iftihar ediyoruz. Ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olsun" dedi. 
Körfez Geçiş Köprüsü son çalışmaların tamamlanmasının ardından Mayıs ayında trafiğe açılacak. Dünya'nın en uzun asma köprülerinden biri olma özelliğini taşıyan proje ile şu anda karayolu ile 1 saat 10 dakika, feribot ile 60 dakika olan Körfez geçiş süresi 6 dakikaya düşecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu Gebze-Orhangazi-İzmir otoyolunun Yalova-Gemlik arasını bağlayan Samanlı Tüneli'ni de hizmete açtılar. Cumhurbaşkanı Erdoğan burada yaptığı konuşmada ise bir süreden beridir Köprünün merak konusu olan adını açıkladı. Köprüye, Osmanlı İmparatorluğu'nun kurucusu olan Osmanbey'in adı verildi. Ardından tüneli hizmete sokan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu tünelden ilk geçişi gerçekleştirdiler. Tünelden geçiş esnasında makam aracını ise Başbakan Ahmet Davutoğlu sürdü. 3 bin 591 metre uzunluğun ile Türkiye'nin en uzun tüneli olan Samanlı Tüneli böylece resmen hizmete açılmış oldu.
Editör: TE Bilişim