Koru Belediyesinin kendi öz kaynaklarıyla yapımını tamamlayıp hizmete sunduğu Atakent Mahallesi Atatürk Heykeli, Atakent Mahalle Muhtarlığı Binası, Atakent Ülkü Geçkin Parkı, Zübeyde Hanım Botanik Parkı, 20 Ağustos Atatürk Parkı ve Koru-Çınarcık sahil yolunun açılışı Koru halkının yoğun katılımıyla gerçekleşti.
CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce’nin törenle gerçekleştirdiği açılışlarda yaptığı konuşmalarda Koru Belediye Başkanı Kamil Yaman’dan övgüyle söz ederken “ Ben belediye başkanının, zeki, çevik, çalışkan ve Milletvekilinin koltuğuna göz dikmeyeni severim. Maşallah Başkan Kamil Yaman Büyükşehir Belediye Başkanı gibi çalışıyor. Bugün 6 önemli açılış gerçekleştirdik. Makaslar kurdeleleri kesmekten köreldi” diye konuştu
Açılışlara Koru Belediye Başkanı Kamil Yaman, CHP İl Başkanı Özcan Özel, Belediye ve İl Genel Meclis üyeleri, Mahalle Muhtarları ve Koru halkı hazır bulunurken Koru Belediye Başkanı Kamil Yaman “ Koru Halkına seçimlerden önce ne söz verdiysem hepsini yerine getirdim. Koru beldesinde sosyal belediyeciliği kendi öz kaynaklarıyla borçsuz harçsız yatırımlar yaparak hayata geçirdik. Daha önce ifade ettiğim gibi, Koru Beldesi çağdaş belediyeciliğin en güzel örneklerinden birini veriyor.” dedi.
Atakent Mahallesi Atatürk Heykelinin Açılışı Gerçekleştirildi.
Koru Belediyesinin Atakent Mahallesinde yaptırdığı Atatürk Heykelinin açılışında konuşan CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce “ Son günlerde ülkemiz her ne kadar zor günlerde yaşasa da güzel şeyler de oluyor. İşte bugün bunun için biraradayız. Koru Belediyesi'nin yaptırdığı Atatürk Heykeli'nin açılmasından da mutlu oyuyoruz. Ne yazık ki, ülkemizde Mahkemelerde Adalet yok. Çiftçiye, işçiye, memura, köylüye, öğrenciye de adalet yok” diye konuştu.
Atakent Muhtarlık Binası ve Ülkü Geçkin Parkı Açıldı
CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce ve Koru Belediye Başkanı Kamil Yaman daha sonra, 2014 Yılında CHP’den Koru Belediye Meclis Üyesi seçilen ancak, geçen yıl geçirdiği kalp krizinden hayatını kaybeden Ülkü Geçkin’in adının verildiği parkın açılışını Ülkü Geçkin’in ailesi, CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Koru Belediye Başkanı Kamil Yaman birlikte gerçekleştirdi. Ülkü Geçkin Parkının açılışından sonra Atakent Mahallesi Muhtar evinin açılışını gerçekleşti.
Eylül Umutlu’nun Adının Verildiği Halı Sahanın Açılışı Gerçekleşti
Geçen ay Koru Beldesinde kaçırıldıktan bir gün sonra metruk bir binada bulunan 6 yaşındaki Eylül
Umutlu'nun ismi halı sahaya verildi.Sahanın açılışını CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Koru Belde Belediye Başkanı Kamil Yaman ve  Eylül Umutlu'nun babası Nurettin Umutlu gerçekleştirdi İnce, burada yaptığı konuşmada, çocukların pek çok kötü olaylarla karşılaştığını ve bundan son derece üzüntü duyduklarını belirterek "Ne diyordu şair: 'Çocuklar öldürülmesin, şeker de yiyebilsinler.' Maalesef bu kızımız da böyle talihsiz acı bir olay yaşadı ama belediye başkanımız inşallah onun adını bu eserle yaşatacak. Tesiste pek çok bu mahalledeki çocuklarımız oynayacak." dedi.

Baba Umutlu da kızının isminin halı sahaya verilmesinden dolayı Belediye Başkanı Yaman'a teşekkür ederek şöyle konuştu: "Önce sayın Milletvekilimize ve belediye başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Başka Eylül'ler ölmesin diye. Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'a da çok teşekkürlerimi sunarım. O da Yalova’da çocuk parkına Eylül'ün adını verdi. Hepinize çok teşekkür ederim"
20 Ağustos Atatürk Parkı Açılışı Gerçekleşti…
Koru Belediyesi sahil dolgu çalışmalarının ardından oluşan yeşil alan ve parka, Atatürk'ün Koru Beldesine geldiği tarih olan 20 Ağustos Atatürk parkı adını verdi. Spor Alanları, Kent Meydanı, Yeşil Alanlar, Yürüyüş ve Koşu Yolları, Otoparklar, Çocuk Oyun Alanları, Dinlenme ve Seyir Alanları içinde barındıran 20 Ağustos Atatürk Parkının açılışını Koru Belediye Başkanı Kamil Yaman,CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce ve Koru’da Atatürk'le karşılaşan Koru Belediye Başkanı Kamil Yaman’ın annesi 98 yaşındaki Hasibe Yaman gerçekleştirdi. Koru Belediye başkanı Kamil Yaman “ Atatürk, Koru beldesine ilk geldiğinde Annem 9 yaşındaydı. Ve Atatürk’le de bir araya gelmiş birisidir. Atatürk Koru’ya geldiğinde burada yorgunluk kahvesi içmiş, annemde buna tanıklık etmiştir.. Kahveyi de, Koru’lu Osman Kahveci ikram etmişti.Şimdi Kahveci Osman’ın oğlu Kemal kardeşimizin de katılımıyla bu parkı açmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi
Koru Sahil Yolunun Açılışı Gerçekleştirildi…
Koru-Çınarcık sahil yolunun açılışını CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce ve Koru belediye Başkanı Kamil Yaman birlikte gerçekleştirlerken, ince açılışta burada tatil yapan yazlıkçılara seslendi. İnce konuşmasında “ Çocuklarımızın geleceklerinden kuşu duysak da,,derelerimiz kurutulsa da, kurumlarımız dağıtılsa da, zeytin ağaçlarımız sökülse de,ülkemizde güzel şeyler oluyor. İşte Koru’da üç saattir açılışlar yapıyorum.açılış yapmaktan makas paslandı. Belediye başkanımız güzel şeyler yapıyor. Başarılı bir belediye başkanı. Ben belediye başkanının, zeki çevik, çalışkan ama yerime göz dikmeyen belediye başkanını severim” dedi.
Yazlıkçılara, tatil yaptıkları bölgelere sahip çıkmasını isteyen İnce “ Son seçimlerde burada kalan yazlıkçıların yarısı gelip oy kullanmamış. Ülkemize sahip çıkmak için sandığa gidip oy kullanacağız. Sandığa gitmeyip oy kullanmayanların bugün ülkemizden şikayet etmeye hakkı da yok, soru sorma hakkı da yok.Önce ülkemize sahip çıkacağız” dedi

 

Editör: TE Bilişim