7 Haziran Milletvekili Genel Seçiminde Yalova'dan milletvekili adaylarını belirleyen partilere başarılar dileyen YTSO Başkanı Tahsin Becan bir açıklama yaparak seçilecek milletvekillerinden beklentilerini dile getirdi. Yalova'nın hızla büyüyen ve gelişen bir il olduğunu vurgulayan Becan, "Yalova 2014 yılı nüfus sayımına göre 226 bin 514 kişi sayısı ile 81 il arasında 68. sırada yer alırken işsizlik oranımız %11 ile 67. Sırada görülmektedir. Yine 2014 yılı ihracat rakamlarına baktığımızda ise Türkiye’de 37. sırada yer alırken ithalatımızda ise 29. sırada görülmekteyiz. Yalova her geçen gün büyüme potansiyeline sahip bir il durumundadır. Özellikle Körfez Geçiş Köprüsünün tamamlanması sonrasında ciddi bir nüfus artışı ile karşı karşıya kalacağımız gerçeğini göz ardı etmemeliyiz. Bu büyümenin sağlıklı bir yapıda olması çok önem arz etmektedir. Yalova’nın olumlu örneklerle, güzel işler ve projelerle tanıtımının yapılması şehrimizin yaşam kalitesini arttıracaktır. Önümüzdeki genel seçimler Türkiye için olduğu kadar gelişen ve büyüyen Yalova içinde çok önemlidir.

Siyasi partilerimiz, seçildikleri takdirde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Yalova’yı temsil edecek adaylarını geçtiğimiz hafta belirlediler. Seçim günü olan 7 Haziran tarihine kadar sürecin huzur içinde ilerleyeceğine inanıyorum. Seçimden sonra ülke gündemi yeniden ekonomi başta olmak üzere diğer gelişmelere odaklanacaktır. İş dünyası olarak, siyasi partilerimizden ve adaylarımızdan beklentimiz; şehrimizin kalkınması için yapılacakların, TBMM’de konuşulmasının ve icraata yansımasının sağlanmasıdır.

7 Haziran’a kadar geçecek seçim sürecinin Yalova’ya yakışır olgunlukta geçmesini diliyor, tüm milletvekilleri adaylarımıza hayırlı olsun diyor, seçim çalışmalarında başarılar diliyorum" dedi.

 

Editör: TE Bilişim