Dernekte düzenlenen basın toplantısına İşçi Partisi Yalova İl Sekreteri Mehlika Dipdizdar ve TGB Yalova Şubesi Başkanı Samet Duran da katıldı ve destek verdi. Hafta sonunda Cem Vakfı’nın organize ettiği ve Hacıbektaş Veli Derneği’nin de katıldığı 13 stk’nın ortak basın açıklamasında yer almayan Pir Sultan Abdal Anadolu Kültür Derneği, böylece İşçi Partisi ve TGB ile birlikte 2 Temmuz olaylarıyla ilgili açıklamada bulundu. Dernek Başkanı Abbas Mansuroğlu, 19 yıl önce 2 Temmuz 1993’te

Pir Sultan Abdal etkinlikleri için Sivas’a giden yazar, ozan, şair, sanatçı ve semahcılardan oluşan 35 canın Madımak Oteli’nde belli karanlık güçler tarafından ateşe verilerek diri diri yakılmak suretiyle katledildiğini dile getirdi. Mansuroğlu, “Bu katliamı yapan sanıkların çoğu ceza aldığını, yakalanamayan 7 sanıktan 2’sinin öldü, 5’inin 13 Mart’ta Anakara’da görülen davada 15 yıllık zaman aşımına uğramıştır.

Tarih ve coğrafya ile barışılması gerekmektedir. Etnik, kültürel, inançsal farklarımızı birbirimize karşı bir üstünlük ve silah olarak kullanmaktan vazgeçelim. Zenginliğimiz olan farklılıklarımıza saygı göstererek sahip çıkalım. İnsan olarak insanca bir arada yaşamayı öğrenelim. Türkiyelilik binci ile yurttaşları esas alalım. Etnik kültürel, inançsal kimliklerimizi Türkiye’nin birlik ve bütünlüğün önüne çıkarmayalım. İşte bu anlamada diyoruz ki; biz Türkiye’yiz, adlarımız farklı soyadımız Türkiye’dir” dedi.

 

Editör: TE Bilişim