Geçen hafta bir veteriner kliniğine dadanan ve kapı önüne sokak hayvanlarının aç kalmaması için konulan mamaları çalanların görüntüleri ulusal TV kanalların da yayınlanmasından sonra “ hayvan yemi” hırsızlığının biteceğini zanneden Veteriner kliniği yöneticileri yine bir şok yaşadı
Günlerden beri mamaların çalındığını geç fark eden işletme sahibesi koyduğu kamera ile hayvanların mamalarını çalanları tespit etmezsinden sonra “ bu görüntülerden sonra utanırlar bir daha yapmazlar” diye sokak hayvanlarının yemlerini koymaya devam etti. Birkaç gün klinik önündeki kameraları kontrol etmeyen veteriner Berna Özer yemlerin bittiğini ve hiç artmadığını görünce yeniden kameraları kontrol etti. Hayvan yemi hırsızları yine hiç utanmadan ve sokakta aç kalan hayvanlara üzülmeden yanlarında getirdikleri naylon torbalarla çalmaya devam ettiklerini gördü.
Facebook üzerinden sitem dolu bir mektup daha yazarak bu hırsızlığı kamu oyu ile paylaşan Yalova Veteriner Kliniği sahibi veteriner Berna Özer yazdığı notta şunları söyledi,”  Moralimiz  yine bozuldu.  Birkaç ay önce yine görüntülerde gözüken şahıs  mamaları önce evde beslediği köpeğine yedirdi.Sonrada köpeğinin yemediği mamaları poşete doldurup gitti.. Olay sırasında kapının önüne çıkıp uyardık. Bu şahısta mamaları çalanlardan biri Hırsızlık olayından sonra cama “ Mamaları Çalan hırsızlara….Hakkınızda yasal işlem uygulayacağız” notu yazıp vitrine astık.Yine sonuç değişmedi. Bu bölgenin sokak hayvanları bizim koyduğumuz mamalardan besleniyor.Koymazsak hayvanlar açlıktan ölecek.Yetkililerin bir şeyler yapmasını istiyoruz” dedi.
Editör: TE Bilişim