Ziyarette MHP İl Başkanı Topçular, Devlet Bahçeli’ye il kongresini gerçekleştirdiklerini ve önümüzdeki yerel seçimlerde Yalova’nın merkez, ilçeler ve tüm beldelerindeki belediyelerin hepsine talip olduklarını, Allahın izniyle bunu başaracak güçte olduklarını söyledi. Toplantı sonrasında Yalova heyeti, Genel Başkan Bahçeli için özel olarak hazırlatılan iki ayrı hediye sundu. Topçular ziyaretle ilgili olarak, “Şunu kesin olarak biliyoruz ve inanıyoruz ki, Devlet Bahçeli rastgele bir lider değil; O Türk Dünyasının da, İslam Dünyasının da geleceğidir. Gönüldaşlarımız iyi bilsinler de yabancı güçlerin iktidar edip yönettiklerine itibar etmesinler” diye konuştu. Ziyarette Türkiye’deki il kongrelerinin tamamlandığını söyleyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Türkiye genelindeki 77 ilimizde ilçe ve 65 ilimizde de il kongreleri tamamlanmıştır, Yalova da bunlardan biridir. Önümüzdeki günlerde tüm il kongrelerimiz tamamlanacak ve büyük kurultay hazırlığına başlayacağız” diye konuştu.

 

BAHÇELİ, “ÖNÜMÜZDE 3 ÖNEMLİ KONU VAR”

 

Bahçeli, konuşmasını şöyle sürdürdü;  “Değerli dava arkadaşlarım önümüzde üç önemli konu bulunmaktadır. 1.Yerel seçimler, 2.Cumhurbaşkanlığı seçimleri, 3.de milletvekili seçimleridir. Yerel seçimler 29 Mart 2014’e kadar, arkasından 28 Ağustos 2014’te Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve ardından esas önemli olan milletvekili genel seçimleri yapılacaktır. İktidarın yolu mahalli seçimlerle başlar. Bu yüzden belediye başkanlıklarına, belediye meclis üyeliklerine ve il genel meclisi üyeliklerine çok önem vermeliyiz. Şu anda 14 Büyükşehir belediye başkanlığına 13 tane daha eklenmiştir. Türkiye’nin nüfusunun %74’ü büyükşehirlerde yaşamaktadır. Sayın il başkanının da belirttiği gibi Yalova’daki tüm belediyelerin alınması gayreti içinde olunmalıdır. Bunun için bu günden itibaren çalışmaya başlayınız”

 

“TÜRKİYE İYİ YÖNETİLMİYOR”

 

 “Değerli arkadaşlarım Türkiye iyi yönetilmiyor. Büyük sıkıntılarla karşı karşıyayız. Bir el Türkiye’yi sürekli karıştırıyor. Sayın Başbakan ayağını yerden kesmiş, ne yapacağını şaşırmış, ne konuşacağını bilmez hale gelmiş, yani dengesi de biraz bozulmuş gibi geliyor bana. Sakarya’da konuşurken MHP’liler Fatiha okumasını dahi bilmezler diyor. Böyle bir bakış açısı bir Müslüman’a yakışmaz. Demek ki ipin ucunu kaçırmışlar ve Türkiye’yi sürekli olarak felakete doğru sürüklüyorlar. Şimdi düşünün 1000 yıllık bir kardeşlikle bu insanlar yaşıyor, bu kardeşliği bozmanın bir gereği yok. Bu kardeşlik öyle bir sosyal doku yaratmış ki bunu sarstığınız an Türkiye’yi bir daha bir arada tutamazsınız. Onun için biz Türkiye’de bir kürt sorunu yoktur diyoruz. Şu an yapılmış bir araştırmaya göre 4 200 000 yuva kurulmuş değerli arkadaşlarım. Yani kız tarafı kürt kökenli veya erkek tarafı Kürt kökenli böyle bir aile oluşmuş ve bunların 3’er, 4’er, 5’er çocukları. Şimdi bu dokudaki olan unsurları siz bir etnik ayrımcılığa tabi tutarsanız, toplumu ayakta tutan aile birimini sarsmış olursunuz. Farklılık yaratmak suretiyle Türkiye’yi bölmeye çalışıyorlar. Şimdi terörün belini kırıp önlemek varken alakası olmayan 4.200 000 aileyi sarsacak şeyleri neden gündeme getiriyorsunuz. Bunu ABD ve AB’de getiriyor, başkaları da. Bölücü terörü Kürt sorunu diye çıkarmanın kime ne faydası var. İçinizden hangi arkadaşınız temel haklardan faydalanıyorsanız Güneydoğulu vatandaşlarımız da o haklardan faydalanıyor. Yalova’da yaşayana var da, Şırnak’da yaşayana yok mu? İsteyen her yerde ticaretini, seyahatini yapabiliyor. İşsizlik dururken Kürt sorunu var derseniz Türkiye’de kardeş kavgası çıkarırsınız. Türkiye kritik bir noktaya geldi buraya çok dikkat etmeniz lazım.”

 

“TEŞKİLATLARA TALİMATIM ŞUDUR…”

 

“Teşkilat olarak talimatım şudur: Arkadaşlar hiç bir çatışma ve kavganın içine girmeyeceksiniz. Herhangi bir şekilde Yalova veya ilçelerinde ayrımcılığa dayalı bir terörün bir kanadı olmayacaksınız. Her kim bir takım olayların içine girerse onun teşkilatla ilişkisini keserim. Hiç ilgisi olmayan biri çıkıyor bozkurt işareti yapıyor, sonra da TV.lerde MHP suçlanıyor. Biz bu oyuna düşmeyeceğiz. Şimdi Kürtçe seçmeli ders diyorlar, bu yeni değil ki, 8-9 yıl önceden AB dayatmalarında, BDP ve PKK taleplerinde bunlar var. Sanki bu yeni bir açılımmış gibi hem AKP, hem CHP kullanıyor. Bu sözler İmralı’daki caniye ait. Ancak MHP oldukça bunları yapamayacaklar. Başbakan yeri geliyor milliyetçi oluyor, sahte gözyaşları döküyor, yeri geliyor ırkçı, faşist diyor”

 

“ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNE NİÇİN HAYIR DEDİK”

 

 “2010 Yılında Anayasa değişikliği oldu. Evet diyelim diyenlere karşı biz hayır dedik. Gördük ki AKP’nin gizli bir gündemi var. Bazı ülküdaşlarımızı bulup TV’lere çıkardılar evet diyelim istediler. Aradan zaman geçti gizli gündemleri belli oldu. Anayasa Mahkemesinin yapısını değiştirdiler, HSYK’yı ele geçirdiler. Şimdi danışıklı dövüş mahkemeye müracaatlar oluyor. Paşalardan ve maşalardan hesap soracaklarmış. Paşa Kenan Evren, maşa kim ülkücüler. Güya solcular hiç bir şey yapmamış ülkücüler Türkiye’yi ihtilal’e hazırlamış. Hepsi komplo.    Biz davaya  müdahil olup dosyayı aldık. Gördük ki her şeyde ülkücüler suçlanıyor, bir çok olaydan mesul tutuluyor; bizimkiler hiç yok. Gün Sazak yok, ölen ülkücüler yok. Arkadaşlarımız uyanık olsunlar, başkalarının ekmeğine yağ sürmesinler. Kürt raporu, Recep Tayyip Erdoğan İstanbul il başkanıyken hazırlanmıştır. Allahın izni Aziz Milletimizin teveccühü ile, Milliyetçi Hareket Partisi, Önce yerel seçimlerde başarılı olacak daha sonra da Milletvekili genel seçimlerinde tek başına iktidar olacak aziz milletimize hizmet imkanı bulacaktır. Değerli arkadaşlarım  Genel Merkezimize yapmış olduğunuz nazik ziyaretinizden ötürüde Yönetim kurulunuza teşekkür ediyorum.”

                                                                                                           

Editör: TE Bilişim