Yalova Belediye Meclisi gündemine gelen, Samanlı, Hacımehmet, Safran, Kirazlı ve Elmalık köylerinin tüzel kişiliklerinin iptali ve Yalova'ya mahalle olarak bağlanması konusunda muhtarlar MHP, Ak Parti ve CHP İl Başkanlarını ziyaret ederek destek istediler. 

Köylerinin mahalle olarak Yalova'ya bağlanması ile ilgili bir sıkıntı içerisinde olmadıklarını dile getiren muhtarlar sadece bu kararı köy halkının vermesi gerektiğini dile getirdiler. Referandum istediklerini vurgulayan muhtarlara İl Başkanlarında destek verdi.

Topçular, "Halkı Hiçe Sayamazsınız"

MHP Yalova İl Başkanı Hasan Topçular, "Doğru olan bir yöre ile ilgili karar almadan o yörede yaşayan halkın fikrinin sorulmasıdır. Adı geçen 5 köyde yaşayan insanları hiçe sayarak bir karar almayı doğru bulmuyoruz. Bu köylerin Yalova'ya bağlanıp bağlanmak istemedikleri mutlaka referandumla sorulmalıdır Kaldı ki Yalova belediye Başkanı vefa Salman Yalova'nın öncelikli sorunları dururken bu konuyla bu kadar ilgilenmemelidir" dedi.

Özel, "Demokrasinin Gereği"

CHP Yalova İl Başkanı Özcan Özel'de Referandum konusunda olumlu cümleler kurdu. Özel, "Yalova hızla büyüyor. çok fazla göç alan bir iliz. İl nüfusunun yüzde 50'sinden fazlası merkez ilçede yaşıyor. Dolayısıyla bir gün genişlemek ve bu köyleri mahalle olarak il merkezine bağlamak kaçınılmaz. Ancak bunu yaparken mutlaka halkla diyalog içerisinde olunmalı ve buna neden gerek duyulduğu anlatılmalıdır. Ben ilk fırsatta köy muhtarları ile Belediye Başkanımız Vefa Salman'ı bir masa etrafında toplayacağım. Halk tarafından seçilmiş olan kişileri ciddiye almamak kimseye bir şey getirmez. Muhtarların da bu konuda görüşü sorulmalıdır. Yine mahalle olup olmama kararını mutlaka o yörenin halkı vermelidir. Demokrasinin gereği de budur" diye konuştu.

Öztabak, "Halkın Görüşü Alınmalıdır"

Ak Parti Yalova il Başkanı Yusuf Ziya Öztabak ise, "Ak Parti grubu olarak belediye meclisi üyesi arkadaşlarla bir toplantı yaptık. Bu toplantıda o köylerde bulunan halkın görüşü alınmadan her hangi bir adım atmamayı kararlaştırdık. Biz Ak parti olarak referandum yapılması fikrini destekliyoruz" şeklinde konuştu. 

Editör: TE Bilişim